Van valami esélyem megtartani?
Azt még pontosan nem tudjuk, hogy milyen betegség. Ugye ő csontsovány volt, és mi hízlaltuk de már gyanúsan keveset hízott, ezért most kivizsgálás alatt áll.
Tudnál mondani valami oldalt kérlek, ahol ilyen embert tudok keresni? :)
Ha tényleg nem értetek a lovakhoz akkor én állatorvos segítségével kigyógyítanám a bajából és eladnám.
Ha gyógyíthatatlan akkor maximum rossz emberek veszik meg sajnos. Viszont a lónak kell társ és szakértő szem, ezért én bértartásba adnám, ahol nyugalomban leélheti az életét és szakavatott emberek veszik körül (20-30.000Ft körül van ménesi legelős tartás beteg lovaknak).
Ha gyógyíthatatlan, de lehet használni akkor elkezdheted taníttatni a lovat és magadat. Ha szeretnéd, miért ne? :) Viszont az elején neki tapasztalt lovas kell, neked meg egy tapasztalt ló. És az otthoni tartást így sem ajánlom, ha nem értetek hozzà. A lónak társ kell, nagy odafigyelés, szakértelem és miegymás, jobban jártok, ha bértartásba viszitek.
Mondjuk tudni kéne mi a baja. Lehet csak extrém férges,de ugye kivizsgálás után lehet csak kezelni, ha lehet...
A lovat nem tanítgatni kell, hanem be kell lovagolni, vannak bértartásos belovaglók, ahova elviszed 2-3 hónapra a ló adat és belovagolják, viszont ugye ez időszakos megoldás, mert a belovaglás után el kell vinned, hogy más lóval tudjon dolgozni.
Ha nem tudsz lovagolni, nem értesz a lovakhoz, akkor pedig nem egy frissen belovagolt ló való apád, tehát hiába lett foglalkozva a lóval, ha te nem tudod se szintentartani, se építeni a tudását. Természetesen lovardákban van lehetőség, hogy tovább foglalkozzanak a lovaddal, míg utoléred tudásban, de az sincs ingyen, szóval rengeteget kell rákölteni, hogy használható páros legyetek.
Koszi a valaszokat!
Mar parszor lovagoltam rajta, be van lovagolva. Voltunk terepen, meg futoszaron is. Vagtazni mar tudok, mondjuk nem valami profi lovas modjara. Keresek akkor valakit aki lovagolna nekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!