Ti mit tennétek a helyemben?
Lesz egy túra a közeljövőben. Viszont erre én nem tudok elmenni, ezért barátnőm felajánlotta hogy keres lovast a lovamra. Talált is... Viszont kicsit jobban elgondolkodtam, hogy nem is ismerem azt az embert (barátnőm igen, és elvileg jól lovagol).
Meg ugye az anyagi része, hogy a plusz abrakot meg mindent én fizetek, és nem ez a lovas.
Ti hagynátok hogy elmenjen erre a pár napos túrára?
Köszi. Nem az, hogy nem fogadom meg, csak leírtam hogy legyél tisztában azzal, milyen ott az udvar. Ha kiszabadul a karámből, nagson sok veszélyes dolog lehet. Már pedig a 2 haverja után akar menni, és elég jó erőben van.
Messze van az otthontól, erre a 2 napra nem tudom fuvarozni. De végül marad, és barátnőmék sem mennek.
Nem gaz hely, csak megfelelo felugyeletet igenyelnek a lovak amit megkapnak.
Ha beteg a baratnom akkor is o eteti,vagy a parja
Ugyan megoldódni látszik a kérdés (mivel nem mennek), de a helyedben én elgondolkodnék azon, hogy szeretném-e, hogy ilyen helyen legyen a ló.. Úgy fest, a pénz fontosabb, mint az állat. Aki bértartással foglalkozik, az vagy nem megy sehova, amíg egy ló is otthon marad, mert a TULAJDONOS így döntött, vagy felbérel addig egy megbízható embert, aki ellátja az otthon maradót. Pláne nem kér pénzt a plusz abrakra, ha az ő ismerőse ül ingyen a más lovára.. A megfelelő felügyelet... miért is volt a gereblye a ló által elérhető helyen? Miért tudott addig ökörködni vele, amíg csak belelépett? A tulaj előtt bezárt kaput más is említette... Ezt eddig még csak olimpikon lovardájában hallottam, de az is igaz, hogy 3 lóápoló meg profi lovas ugrál addig a lovak körül.
Megmondom őszintén, bennem már az is felmerült, hogy a tudtodon kívül vajon ki lovagolt már a lovadon, amíg nem tudtál kimenni?
Mondjuk csődör lovat amúgy is csak fix karámban tartanék, bármennyire is bamba.
Nekünk kancánk volt és tökéletesen elvolt akár egyedül is a villanypásztorban, sőt nyáron éjjel-nappal kint volt. Mi dolgoztunk reggel este kapott abrakot, meg délben ránézett a szomszéd, hogy vizet engedjen. Sőt vállalatunk bértartást is, ha mi lementünk valahova az egy vagy két lóval, akkor megbíztunk valakit, hogy addig napi 3x nézzen rájuk.
Mondjuk mént nem nagyon vállalunk, mert az macerás, meg nem volt fix karámunk csak villanypásztor, abbn meg nem mindig maradnak meg. Herélttel, kancával sose volt gondunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!