Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának mit főztök?

Kutyának mit főztök?

Figyelt kérdés

Adnátok recepteket, hogy mit lehet egy közepes méretű kutyusnak készíteni?

Semmilyen tápot, konzervet nem eszik meg, kiskorától azt eszi, mint a gazdái.

Csirke máj, szív, nyak, láb, farhát stb. ezekből főzni valamit? Mit szabad és mit nem hozzáadni? Pl. krumpli, rizs, fűszerek, fokhagyma?

Nem értek a kutyákhoz, a gazdája intenzíven, én gondozom.

Köszönöm a segítséget.

2019. júl. 18. 09:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én mindig mást főzök neki. Általában csirke comb/ darált hús/ sertés hús/ belsőségek (máj-ebből csak keveset, szív, vese) mellé néha tészta, rizs, répa, borsó. Alatta pedig mindig táp van mert így azt is eszik ha nem is fogy el mind. Csak odateszem bő vízben egy kis sóval, úgyhogy nem vesz el sok időt.
2019. júl. 18. 17:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha megfőzöd a húst, konkrétan sterilizálod. Minden vitam elvész belőle, és csak fehérje és zsír lesz, amit megeszik. Az meg tulajdonképpen csak laktat. Szóval a főzéssel csak elveszel a húsból. Ha nem ilyen kis 2-4 kilós kutyád van, akkor midnen további nélkül meg tudja enni a nyers húst. A kutyáknak 2x olyan erős a gyomorsava mint az embereknek azaz hús emésztésre alkalmas. (Arra fejlődött ki) csövescsontot nem szabad adni a kutyának, mert kilyukadhat a bele. Főtten meg pláne semmilyen csontot nem szabad adni, mert szilánkosan törik.
2019. júl. 18. 20:03
 13/19 anonim ***** válasza:
53%

Érdekes, 3 éve etetem nyers hússal a kutyámat, nem hányt még miatta és a gyomra se lyukadt ki😉

Olyanokat ki tudnak találni az emberek, de komolyan. A kutya HÚSEVŐ, mondj nekem egy húsevőt amelyiknek árt a fertőzésektől mentes nyers hús. (segítek, nincs, mert a ragadozók nem szoktak sütögetni a természetben.)

2019. júl. 19. 00:49
 14/19 anonim ***** válasza:

Receptet adni nem tudok sajnos.

De a gazdájának valamilyen családtagja, ismerőse nem tudna segíteni ebben, hogy mit és hogy szoktak készíteni a kutyának?

Fűszert egyértelmű, hogy ne használj. A hagyma pedig mérgező a kutyáknak.

A csirke teljesen oké, csak a csontját ne add a kutyának.

Én húslevest szoktam főzni néha a kutyának. Ez tényleg csak annyi, hogy sima vízben megfőzök neki kis húsdarabokat.

A rizs talán jobb neki, mint a krumpli, viszont túl kell főzni, puhábbra, mintha embernek készülne, hogy meg tudja emészteni.

A többieket nem értem, aki azt írta, hogy nyersen add neki a húst. Másvalakinek a 12 éves kutyáját hirtelen teljesen más étrendre szoktatni, úgy hogy ráadásul nem is ő a gazdája, szerintem nagyon nem tanácsos.

2019. júl. 19. 01:34
 15/19 anonim ***** válasza:
A fiatal, és az öreg kutyánál kell legjobban odafigyelni a táplálkozásra. Előfordulhat, hogy nem bírja a szervezete a vitaminhiányos kaját, és hirtelen kialakul neki valami probléma, és mehet orvoshoz.. az, hogy öreg a kutya, annyit jelent etetésnél, hogy nem szabad annyi csontot adni neki, és evés után 5-6 óráig békén kell őt hagyni. Teljesen logikus amit írok. Ragadozó állat, minden vitamint a húsból szerez. Ti meg kifőznétek neki. Akkor szerintetek mivel fogja pótolni?
2019. júl. 19. 09:04
 16/19 anonim ***** válasza:
Teljesen hülyeségeket írsz egyébként.
2019. júl. 19. 11:22
 17/19 anonim válasza:
De ha ilyen otthoni szoba kutya azoknak nem lehet nyeresen oda adni a hust ... ha ilyen 10-15kg kutya akkor már lehet adni mert azoknak sokkal erősebb a gyomruk és főzés nélkűl sem lesz töle bajuk.
2019. júl. 19. 14:42
 18/19 anonim ***** válasza:

Ezt is írtam, hogy ha nem túl kicsi a kutyád. De a kicsinek akkot tápot adjon, mert akkor sem tesz jót a főtt húst.

Kérlek mondd el, hogy mi a hülyeség.

2019. júl. 19. 15:42
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem meg inkább etesse úgy, mint eddig a gazdája. Azt szokta meg a kutya, nem neki és nem most kéne más étrendre szoktatnia.
2019. júl. 20. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!