Mit pattognak az emberek a kutya fürdetésén? Pl Velencei tó, Balaton.
A kedvencként tartott kutyák oltott, féreghajtott, bolhamentes állatok. Sokkal tisztábbak mint némelyik ember társunk. Nem mellesleg a tó a természeté, egy egész élővilág lakja, amihez hozzátartozik a döglött hal és a kacsafos is. Érdekes, az senkit nem zavar?! Vagy tiltsuk ki a vízi madarakat is?
Van kimondottan kutyastrand. Ez szép és jó. De: A kutya ugyanabban a vízben fürdik mint bárki más, a hullámok tesznek róla, hogy keveredjen a víz. A strandon is ugyanabban a vízben fürdenek az emberek mint kilóméterekkel arrébb a kutyák. Komolyan mondom, ennyi hisztérikát mint manapság még nem láttam. Ha steril víz kell, csináltasson medencét. A tó mindenkié. Nem az emberé. A természeté.
Ti mit gondoltok? Már kezd nagyon elegem lenni a sok kutyautáló hisztérikából. Nem kell szeretni őket, de elviselni, egymás mellett békésen élni, kötelessége. Nem viszem strandra a kutyámat, de a szabad partszakaszon simán beviszem. Ennyi nekik is jár ebben a hőségben.
Vigyázz mindjárt betalál valaki, egy " csak azért, mert te szereted a kutyákat még másra nem kell ráerőltetni" típusú üzenettel. Hiába magyaráznád nekik, nincs agyi kapacitásuk felfogni a lényeget. Az ilyen hülyék nem is tudom, hogy élték túl eddig az életet.
Az én kutyám is tisztább, mint az emberek egy bizonyos rétege. Az a vicc, hogy a mocskos, igénytelen emberek panaszkodnak a legtöbbet a kutyára, hogy koszos.
Sajnos ez a szabály. Nem lehet ez ellen tenni semmit. Hiába úszik emberi szar a vízben, hiába élveznek bele a párok a tóba, hiába mennek olyanok is a Balatonra, akik évente egyszer fürdenek (rendszerint ott a strandon), mivel az ilyenekek magasabb rangú élőlénynek kell tartani, így sajnos nme lehet mit tenni. Nem is járok már strandra, pont a mocskos, igénytelen emberek miatt. Félek, hogy elkapok valamit. Számomra nagyon taszíto. Fogd fel úgy, hogy legalább a kutyust se teszed ki, annak hogy koszos emberekkel kelljen együtt megmártóznia. Jobb is neki.
Nekem otthon van egy kis "kutyawellness" a kertben. Ha melege van beletud heveredni a vízbe. Lakásban már más kérdés, de hát sajnos mit lehet tenni. Akik a szabályokat hozzák, sokszor azok a legbutábbak.
(Privát üzit nem kérek olyan emberektől, akik szerint milyen mocskos féreg vagyok és szopjam le akkor a kutyámat, köszi ;)
A kutya NEM szarik és hugyozik vízbe úszás közben, akinek volt valaha kutyája, annak ezt illene tudnia! ... ilyesmit csak az "ember" csinál.
Nekünk van kutyánk, balatoni nyaralónk is, de annyi gusztustalan embert látok a strandon, aki gombás, bőrbajos, mocskos, rühes, ápolatlan, hogy erősen meggondolnám, hogy az ápolt kutyámat beeresszem a levükbe. Mi is csak olyan időpontokban megyünk - ha egyáltalán megyünk, mert van medencénk, amiben a kutyánk is fürödhet - amikor még nincs senki. Leginkább kora reggel, utána már undorító.
Én spec. utálom a kutyákat, így nyilván nem hiányzik, hogy még a balatoni strandon is ezek a rohadt dögök csaholjanak körülöttem még a vízben is. Ráadásul a legtöbb "gazdi" képtelen megnevelni a kutyáját, azok pedig kéretlenül odafurakodnak az emberekhez. El lehet képzelni milyen cirkusz lenne a strandon, ha mindenki vinné a nyomorék ebét is.
Ha strandra megyek, akkor ezzel kvázi elfogadom, hogy emberek között leszek. A kutya viszont nekem már nagyon nem férne bele..
Érdekes meglátásokat is olvastam, de most őszintén, ha engem zavar egy koszos ember, akkor én mit tehetek? Semmit. Elkell viselnem, mert neki joga van szintén ott áztatni a koszos s..ggét, ahol én is fürdök. Vagy max én mehetek haza. Ha szólnék, mondjuk a nőnek hogy vigye onnan ki a férjét mert koszos, még fel lennének háborodva, hogy én mit merészelek.
Igazából ragozhatjuk itt a dolgokat..
Soha nem lesz jó megoldás, mert más dolgokat tartanak fontosnak az emberek.
Nekem a jó régi, okos enged, szamár szenved látásmód, ami a legértelmesebbnek tűnik.
Mi kutyások fogjuk fel úgy, hogy legalább nem kap el semmit a kutya (meg mi sem). A többi kutyagyűlölő meg áztassa magát továbbra is, hátha egyszer egy ember szarba ütközik. Lehet onnantól változik a véleménye, arról hogy az állat vagy az ember a mocskosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!