Feltétlen kell? Többi lent
Na szóval 2 nap mulva kapok e gy kutyát már mindent megvettünk neki de egy valamit még nem a bilétát
Amit nem ertek hogy minek a biléta a nyakörvről konbyen leszakadhat ternészetesen lessz chip je de nem ertem ezt a bilétát mondanátok érveket hogy miert jó
Válaszaitokat köszönöm
Sokan lusták chippet olvastatni, és ha nincs is neki akkor még menhelyet/befogadót is kéne keresni stb
De ha van egy bilétája csak telefonál egyet és máris meg van oldva. Nekem olyan nyakörvem van aminek az oldalába van gravírozva a neve és a telefon számom. Az tuti nem szakad le
Te láttál már valaha kulcskarikát leszakadni? Vagy nyakörv kapcsát leszakadni? Mert mindkettőt ugyanoda kell felrakni. Ha a nyakörv kapcsa nem szakad le, akkor a biléta sem fog.
Egyébként a célja nagyon egyszerű: Ha látok egy kóbor kutyát nyakörvvel, akkor első dolgom az lesz, hogy megnézem rajta a bilétát, amire tipikusan a kutya neve és a gazdájának telefonszáma van rágravírozva, így ott helyben fel is tudom hívni a gazdáját. Ezzel szemben egy chipolvastatás legalább fél napos mutatvány, mert be kell fognom a kutyát, el kell vinnem az orvoshoz, aki ki tudja olvasni nekem, stb. és még ezek után sem biztos, hogy meg tudom a gazdájának elérhetőségét, mert a GDPR értelmében azt elvileg nem oszthatja meg velem az állatorvos.
Egy erős kulcskarikára tett biléta normál használat mellett nehezen szakad le. Arra kell figyelni, hogy a pórázt ne ebbe a karikába csatold, mert akkor eldeformálódhat, akár annyira is, hogy leesik a biléta.
Miért jó: előttem már írták, hogy a chip leolvasásához készülék kell, a bilétához csak olvasni kell tudni. Abban nem ért mindenki egyet, hogy mit érdemes ráírni a bilétára, de telefonszámot mindenképpen. Akkor egyből rád tud csörögni az, aki megtalálta.
Nálunk 2 szakad le a mostani 1éve bírja, a billéta kivételesen nem tört el de a karikát cserélmem kell (vastagabb fajta pedig). Bizony vannak kutyák akik a természetbe vannak napi szinten sétáltatva és a felszerelést megtudják gyepálni.
Hasznos dolog a biléta nekünk is van de csak az egyik nyakörvén. Valóban arra jó ha elszökik sétanál azonnal tudnak hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!