Lakás vs. Kert. Melyik oldalon állsz?
Vannak akik szerint a kutya nem lakásba való. És vannak akik szerint lakásban is jól elvan. Na meg persze a középút. :) Arra vagyok kíváncsi hogy ki mivel indokolja a hozzáállását.
20:58 vagyok
Ja és azt elfelejtettem írni,az utánam írókról jutott eszembe,hogy a kutyák azért növesztenek bundát,hogy ne fázzanak télen.Egy bent tartott kutya nem növeszt olyan bundát,mint egy medve és ha pl kiviszik a -10fokba kabátot kell adni rá hogy ne fagyjon meg,az én kutyám a -10 fokban is vígan rohangál és a háza tetején alszik,ha pedig rakunk be neki valami anyag félét,takarót a házába,akkor elássa=)Tehát nem fázik.És hát igen,kint szabad tere van,annyit mozoghat amennyi neki jól esik=D
Én azt mondom kert. Miért is? Kezdjük az elején ...
Jelenleg lakásban lakom, nincs kutyám. Ennek oka nagyon egyszerű: Szüleim nem szívesen látnának egyet sem idebenn.
Ők még az igazi falusi közegben nőttek fel (velem ellentétben), és ezt szokták meg. Ráadásul nem szívesen vixolnák a szőnyeget, ha a kutya odacsinálna. Gondolkodjunk el egy pillanatra, miért is a "a kutyának nincs helye a lakásban" nézet uralkodik idehaza, mondhatni vált hungarikummá. Dédszüleink nagy része nem városokban nőtt fel vagy élte le az életét, hanem kisebb-nagyobb falvakban, ahol mindennapos volt kimenni a kertbe ásni vagy kapálni, tyúkot vagy malacot tartani. Nagy becsben is tartották jószágaikat, növényeket, mert azok nélkül éhen haltak volna. Nem volt a közelben Tesco,Auchan,Lidl,Aldi vagy bármilyen szuper-hiper shoppingcenter, ahol olcsón tudtak volna bármit is beszerezni. Egy dolog viszont nem változott a hosszú idők során, tolvajok voltak akkor is és most is. Bizony valakinek meg kellett védeni a jószágokat és a birtokon fellehető értékeket éjjel és nappal egyaránt. Ugyanis ha azt tapasztalták, hogy a ház körül nincs mozgás (innen ered a közmondás: "A kutya se foglalkozik vele"), akkor nem kellett sokat várni, mire a ház körül található javak mind kámforrá váltak.
Mondhatnám azt is, hogy nyugodtabban alszom ,ha tudom valaki vigyáz a házra.
21:08-as vagyok
Nem mondtam egy szóval se, hogy milyen gonosz és aljas aki kertben tartja a kutyáját, annyit írtam, hogy én nem raknám ki. Ennyi. Nem kell mindent személyes sértésnek venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!