Lakás vs. Kert. Melyik oldalon állsz?
Vannak akik szerint a kutya nem lakásba való. És vannak akik szerint lakásban is jól elvan. Na meg persze a középút. :) Arra vagyok kíváncsi hogy ki mivel indokolja a hozzáállását.
A "csak kint" kutyát tartani, az nekem olyan hideg-rideg, ha meg még sétálni is csak nagy ritkán viszik el, akkor egyenesen borzasztó, mert nincs más inger az életében, csak a kerítés mellett elhaladók.
Szóval inkább lakás, mert mindennap többször le KELL vinni, és a kutyának ez izgalmas. Ha meg otthon van tud pihenni nyugodtan.
A legideálisabb, kertes ház, jó nagy kerttel, és a kutya bejárhat a lakásba is.
A kutya ugyanis, akkor a legboldogabb, ha a gazdái mellet lehet. Társas lény, tehát társaságban szeret lenni.
Ám akár kert, akár lakás, a kutyát ígyis-úgyis sokat kell sétáltani.
Kert! A kerti kutyával nem azért nem foglalkoznak sokan, nem viszik sétálni, stb mert kertben lakik! Hanem mert ROSSZ, nem HOZZÁÉRTŐ gazdák! Az ilyen ember BENT IS kb így bánna a kutyával! Azon kívül aki bent tartja a kutyáját azt sem valami nagy hős, mert kiviszi, ugyanis neki MUSZÁJ ha nem akar wc-t a házából! A benti kutya is lehet ugyanolyan neveletlen, elkényeztetett, sőt rosszabb, lehetnek ugyanolyan rossz gazdái. Azért a séta nem minden ennél több kell hogy jó kutyás legyen valaki, márpedig a benti kutyát sem nevelik többen mint a kintit sőt jobban elkényeztetik sokan, ágyban alszik etetik az azstalnál, ezek ugye kint nem valósíthatók meg.
Az én kutyáim kint laknak. Van jó házuk és kenneljük is ha kell. IMÁDNAK kint lenne télen nyáron! Ha nem tudok velük foglalkozni épp akkor ők nem várnak ott ha nem muszáj hanem kint elvannak, és ők maguk akarnak kimenni! Mert megtanulták hogy nem fogom kiszolgálni őket és maguktól is feltalálják magukat mert tudják hogy velük is fogok foglalkozni.
Persze az ágyból dobálni a labdát sokkal könnyebb mint kimenni a kutyához hóban, esőben... Ez tény. Én minden szabadidőmet kint töltöm velük, akármi van. Minden nap egyszer sétálnak, kutyaiskolába járnak és versenyeznek. Ez nem azon múlik hol lakik a kutya, ez el kéne már fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!