Nyári változott sétáltatást ki hogy oldja meg, aki egyedül él?
Úgy hogy nem tartok lakásban kutyát hanem csak udvaron.
Sétálni este visszük 6 után, alapból későn fekvően vagyunk, szóval elkóricálunk bármikor estig.
Nekünk nem változott.
Reggel munka előtt viszem le 8 kor.
Haza 18-18:30 körül ilyenkor már jó részt mindenhol árnyék van. 1 óra a max amit sétálok hétköznap vele. Este 23 körül még egy pisire lehozom.
Én hétvégén szoktam fárasztós sétát csinálni.
Vagyis labdázunk,úsztatom, árnyékos parkba sétálunk. Vagy pedig ilyen időben vagy szombat vagy vasárnap fixen víz közelben vagyunk fél napig.
Ő meg szokta ezt a ritmust.
Esténként még labdázunk a lakásba vagy dobálom a plüsseit,de nyáron erre nincs igénye.
Vagy feladatozunk.
Fejben is kéne fárasztani, vagy pedig el kéne gondolkozni, ez hosszú távon jó-e a kutyának.
3 terrierem van lakásban.
Én ritkán alszom 6 óránál többet, főállás + távmunka, így nem zavaró a 6 óra alvás. Sőt, nagy melegben alapból nem is tudok nagyon többet aludni.
Mi lenne, ha annyit változtatnál a sétaidőtökön, hogy tömegközlekedéssel kimentek nem betonos helyre, parkba, vízpart mellé, erdőbe, ott kimozgatod, aztán vissza? Akkor kevesebbet éri a beton a talpát, járművekkel talán tudtok nyerni egy kis időt a kellemesebb terep javára.
Az egyik kutyafuttatóba, ahova járunk, egy úr motorral szokta hozni a kutyáját, a motoron ott a kutyahordozó, abban utazik a kutya, a futi előtt megállnak, ott elvannak, amíg a kutyának jólesik, aztán motorral haza.
Én egyébként is reggel 7 körülviszem ki, az estire meg 9körül szoktam.
Általában 4 felé is kimegyünk egy fél órára, de most nem lehet rávenni, állandóan nyüszít, meg húz az árnyékba, úgyhogy nem erőltetem, inkább bent a lakásban feladatozunk, gyakorlunk. Csak az egészségügyi dolgok meglétéig maradunk kint.
Az enyém 4 hónapos tacskó keverék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!