Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyári változott sétáltatást...

Nyári változott sétáltatást ki hogy oldja meg, aki egyedül él?

Figyelt kérdés
Ugye késő estére és kora hajnalra illik időzíteni a nagy sétákat, hogy ne kapjon hőgutát a kutya, illetve ne fájjon a mancsa a forró aszfalton. De aki napközben dolgozik, az mikor aludja ki magát? Ki hogy csinálja?
2019. jún. 11. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy felkel reggel korábban és este később fekszik. Aki kutyát tart ezzel tisztában kell lenni, ezt vállalta.
2019. jún. 11. 11:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem változott az időpont, reggel még nincs akkora meleg, és az árnyékos területen a beton is hűvös, este meg már nincs hőség, mire a hazaérkezésem miatti örömködésből lenyugszik annyira a kutya, hogy sétálni induljunk.
2019. jún. 11. 13:32
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Úgy hogy nem tartok lakásban kutyát hanem csak udvaron.

Sétálni este visszük 6 után, alapból későn fekvően vagyunk, szóval elkóricálunk bármikor estig.

2019. jún. 11. 19:56
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

Nekünk nem változott.

Reggel munka előtt viszem le 8 kor.

Haza 18-18:30 körül ilyenkor már jó részt mindenhol árnyék van. 1 óra a max amit sétálok hétköznap vele. Este 23 körül még egy pisire lehozom.

Én hétvégén szoktam fárasztós sétát csinálni.

Vagyis labdázunk,úsztatom, árnyékos parkba sétálunk. Vagy pedig ilyen időben vagy szombat vagy vasárnap fixen víz közelben vagyunk fél napig.

Ő meg szokta ezt a ritmust.

Esténként még labdázunk a lakásba vagy dobálom a plüsseit,de nyáron erre nincs igénye.

Vagy feladatozunk.

2019. jún. 11. 20:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Jó, nem írtam, hogy terrierem van, pofán is röhögne, ha csak kis sétákra vinném. Mármint olyankor rombol a lakásban és “belémköt” ami jogos is, hiszen az ő mozgásigénye nem változik az évszakokkal, ugyanúgy akar sétálni, labdázni, azt meg nem tehetem meg, hogy nem hajnalban, a leghűvösebb (haha, hűvös... 18 fok) órában futtatom. Utána még egy 4 km séta, ami nem is tempós, hiszen szaglászik, jelölget, aztán már semmi értelme visszafeküdnöm. Este 21 után indulunk el, addigra hűl le normálisan (belváros, aszfalt mindenhol, szinte izzik napközben) akkor is minimum egy órát kell vele menni, akkor szoktunk a viszonylag közeli (oda-vissza 7 km) kiserdőhöz kinyargalni, 23-ra érünk haza, utána még töfögök egy órácskát otthon, és így kevés az a napi 6 óra alvás így nekem. Erre nem voltam felkészülve :) Otthoni fárasztás nem érdekli, mármint nem veszi plusznak, ugyanúgy mehetnékje van. Hát majd kialszom magam hétvégente, meg ősztől következő nyárig. Vagy majd megpróbálok felcsípni egy kutyás partnert, akivel felváltva visszük mindkettőnk kutyáját :D És legrosszabb esetben 10 év múlva kevesebb sétára lesz Őfelségének is szüksége :)) Azért ha valakinek tarsolyában van valami mágikus megoldás, az ne tartsa magában, bármi jól jöhet.
2019. jún. 11. 22:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Fejben is kéne fárasztani, vagy pedig el kéne gondolkozni, ez hosszú távon jó-e a kutyának.

3 terrierem van lakásban.

2019. jún. 12. 05:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egy kicsit túlreagálod ezt. Azért nem úgy van, hogy mostantól októberig kánikula lesz. Amikor vége a kánikula hullámnak és jön egy kis lehűlés visszatértek a megszokott ritmusra, és kialszod magad. A kánikulai hullámoknál meg ki fogod bírni kevesebb alvással, ennyi. A kutyatartás alkalmazkodással is jár, ami időnként kicsit fárasztó, de ez van.
2019. jún. 12. 12:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Én ritkán alszom 6 óránál többet, főállás + távmunka, így nem zavaró a 6 óra alvás. Sőt, nagy melegben alapból nem is tudok nagyon többet aludni.

Mi lenne, ha annyit változtatnál a sétaidőtökön, hogy tömegközlekedéssel kimentek nem betonos helyre, parkba, vízpart mellé, erdőbe, ott kimozgatod, aztán vissza? Akkor kevesebbet éri a beton a talpát, járművekkel talán tudtok nyerni egy kis időt a kellemesebb terep javára.

Az egyik kutyafuttatóba, ahova járunk, egy úr motorral szokta hozni a kutyáját, a motoron ott a kutyahordozó, abban utazik a kutya, a futi előtt megállnak, ott elvannak, amíg a kutyának jólesik, aztán motorral haza.

2019. jún. 12. 12:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Aludj egyet munka után,amíg túl meleg van a sétához.
2019. jún. 12. 18:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Én egyébként is reggel 7 körülviszem ki, az estire meg 9körül szoktam.

Általában 4 felé is kimegyünk egy fél órára, de most nem lehet rávenni, állandóan nyüszít, meg húz az árnyékba, úgyhogy nem erőltetem, inkább bent a lakásban feladatozunk, gyakorlunk. Csak az egészségügyi dolgok meglétéig maradunk kint.

Az enyém 4 hónapos tacskó keverék.

2019. jún. 13. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!