Mennyi időre hagyod egyedül a kutyádat a családi ház nagy udvarán?
Heti 5-ször és úgy 10 órára kb. Néha hétvégén is több órára. De két kutya van, így kvázi nincsenek egyedül, de a házban nincs ember sem.
Ennél hosszabb időnél megkérünk valakit, hogy jöjjön át.
Rugalmas munkaidőm van, így pontosat nem tudok mondani. Van, hogy 2-3 óra, van olyan, hogy akár 12 órát is egyedül vannak. Nekik feladatuk van, ha egyedül vannak, mert haszonállataink vannak. Ők vigyáznak rájuk, ha nem vagyunk otthon.
Akik lepontozták azokat, akik előttem írtak (azokat, akik a munkaidejükben magukra hagyják a kutyájukat) csak annyit mondanék, hogy nyugodtan lepontozhatnak engem is. Mondok szörnyűbbet is. A gyerekemet meg az óvodában hagyom.
Átlagosan 8-12 órát van kint főleg ha jó idő van. Simán elvan kint egyedül. Az udvar nagy, kaját, vizet mindig teszünk ki neki, van számára egy kis fészer ami mindig nyitva van oda betud húzódni ha erre van igénye. Nem félős kutya a viharoktól sem fél szóval emiatt nem szoktunk aggódni. Amikor egész nap esős, meg hideg idő van főleg télen amikor nappal is mínuszok vannak akkor nem hagyjuk kint semmiféleképpen sem. Néha ha hazatudok szaladni munkaidőben akkor kiszoktam engedni egy gyors pisilésre és ennyi. Hétvégén meg csak akkor van egyedül ha elmegyünk valahova, de akkor sincs többet egyedül kint 10 óránál. Amikor ennél hosszabb időre megyünk el akkor visszük magunkkal ha olyan helyre megyünk, ha nem tudjuk vinni akkor átvisszük a tesómhoz ahol szintén nagy udvaron lehet, ott is jól tudja érezni magát.
Mivel nekünk nagyon nem tesz kárt semmiben, így nyugodtan kint merjük hagyni mert a növényeket nem piszkálja, a veteményesbe nem szokott rohangálni, szóval emiatt sincs félni valónk.
Eddig egész nap egyedül volt kb., mivel én másik városban tanulok, nem tudok hazajárni csak hétvégente, és akkor is tanulok.
Szüleim meg reggel 6:30-kor elmennek, jó esetben este 22:15-re hazaérnek, viszont nekik sincsen idejük szinte semmi foglalkozni vele.
Most, hogy másik kutyánk is lett, egy öreg kutya mellé, így kb. felváltva vannak kint az udvaron, de maximum 1-2 órát foglalkozun velük, éjszaka pedig be vannak csukva a kenneljükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!