Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a szomszéddal,...

Mit csináljak a szomszéddal, ha zavarja a kutyám ugatása?

Figyelt kérdés
Rá tudok küldeni állatvédőket, vagy valakiket, hogy beszélgessenek el vele? Félek, hogy mérget fog átdobni. Azt már az elején kikötöm, hogy nem fogok rászólni a kutyára, hogy hallgasson, pláne délután fél 4 kor. Úgy ugat, ahogy jólesik neki.

2019. jún. 4. 15:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem megállás nélkül ugat, este viszont mindig ugyanabban az időpontban ugat valamit, nem tudjuk, hogy mit, de akkor nagyon mérges. Igazából egyik szomszédot se zavarja, minket se zavar, csak ezt az új szomszédot, akik most költöztek ide. Egyébként nem kamu a kérdés, tényleg nem fogok rászólni ezért!
2019. jún. 4. 17:08
 12/27 A kérdező kommentje:
Az értelmes válaszokat köszönöm, aki a mérget írta, az a szememben viszont nem ember.
2019. jún. 4. 17:13
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Oké, tehát este ugat és mindig ugyanakkor, de nem tudjátok mit? Nem óhajtjátok kideríteni? Ettől függetlenül arra még mindig nem válaszoltál, hogy ez időben mennyit jelent? 1-2 órán keresztül vonyít, mint akit nyúznak, vagy pár percig csinálja és aztán vége? Mert az utóbbi nyilván az elviselhető kategória, az utóbbi meg beavatkozást és a probléma orvoslását igényli, akkor is, ha mindig ugyanakkor történik, ugyanis ettől neki még nem kötelessége elviselnie, akkor sem, ha a többi szomszédodat nem zavarja. Ne feled, hogy nem csak Te vagy otthon, hanem Ő is, neki is ugyanúgy jogában áll élveznie az otthona nyugalmát, mint Neked, attól még, hogy új lakó, nem kell alkalmazkodnia Hozzátok. Élni és élni hagyni, de ez a mentalitás, hogy úgy ugat, ahogy jólesik neki, semmiképp sem vezet hosszútávon semmi jóra és a végén a kutya lesz az, aki szív.
2019. jún. 4. 17:17
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
*Jav.:Az "utóbbi" után nyilván "előbbit" akartam írni, mondjuk talán egyértelmű, hogy véletlenül ismételtem.
2019. jún. 4. 17:19
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ki kellene deríteni, hogy mit ugat. Lehet, hogy bűnöző jár a környéken, csak mindenki cseszik odafigyelni a környékre, aztán majd meglepődtök, ha ki lesznek pakolva a házak.
2019. jún. 4. 17:32
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

# 9-es vagyok.

Úgy tűnik nagyon nem érdekel mit csinál, mit jelez a kutyád. Látod, erről beszéltem. Megszoktátok, hogy ugat, és csak háttérzaj. Az én kutyáim éjszaka bent vannak, de nyáron késő estig kint vannak az udvaron. Ha sötétedés után kezdenek ugatásba, az nálunk sünit jelent. Tudják, hogy nem szabad bántani, de azért csak ott van az a fránya ösztön, úgyhogy inkább ilyenkor már behozom őket a teraszra. A sünik pedig nyugodtan élhetik az életüket. Elképzelhető, hogy nálatok is ez a helyzet, ebben a helyzetben figyeljetek oda, hogy a kutya ne bántsa őket.

Vagy, az sem kizárt, hogy a süni bemegy a kutyaházba, ezért ugat a kutya. Kicsit figyeljetek már oda szegényre.

2019. jún. 4. 17:53
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem én se, hogy-hogy nem érdekli a kérdezőt, hogy miért ugat a kutyája. Ha az én kutyám kitartóan ugat, biztos, hogy kinézek és körbekémlelek, hogy mit jelez olyan vehemensen.
2019. jún. 4. 19:47
 18/27 A kérdező kommentje:
Na akkor tisztázzuk, azért nem szoktam megnézni már, hogy mit ugat mert valószínűleg macskát. Sokszor kimentem zseblámpával, de nem volt semmi, így gondoltam csak macska lehet a hunyó, mert azokat jobban ugatja, mint az embereket. Tehát éjjel egy bizonyos időpontban valószínűleg feleslegesen ugat, nappal meg csak néha-néha, nem órák hosszat. Az éjjeli ugatás se tart 2 óra hosszat, ahogy valaki írta, nem is 1-2 vakkantás, hanem egy rövidebb ideig ugat, viszont azt megismétli párszor, plusz a másik utcában lakó akkor szokta hozni-vinni a prostijait, nem tudok mit csinálni. Ezt így nem akartam leírni, de most már annyira kérdezitek, hogy mit ugat...
2019. jún. 4. 20:35
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Próbáljátok leszoktatni a felesleges ugatásról, mert így arra sem fogtok odafigyelni reflexből, ha valóban valami baj van és azt jelezné. Ezt neki is meg kell tanulnia, hogy csak azt jelezze ugatással, amit valóban fontos jelezni. A fölösleges ugatás mindenkinek kellemetlen.
2019. jún. 4. 20:40
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor rászólsz az első vakkantásnál este, hogy hagyja abba. Bizonyára felelős és tudatos gazda vagy, aki normálisan neveli a kutyáját. Tehát le tudod állítani az ugatást. Miért is nem teszed meg?
2019. jún. 5. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!