Mit csináljak a szomszéddal, ha zavarja a kutyám ugatása?
Tanítsd meg neki, hogy ne szedjen fel semmit.
Másrészről ha egész nap ugat a kutya és te meg sem próbálsz tenni ellene, ő fog elbeszélgetni a jegyzővel, aki meg veled fog elbeszélgetni, és ha nem vagy hajlandó megregulázni a kutyádat, meg is büntethet, de akár megtilthatja az állattartást is.
Fáraszd le a kutyát fizikailag, szellemileg aztán nem fog egész nap üvölteni.
Nem tudsz sajnos vele mit csinálni.
Ez volt a gond nalam is.
Napközben kint a kenelben éjjelre beviszem.
Kérdés, mennyit és miért ugat a kutyád? Ha megugat valakit, aki megáll a kapuban, és ez 1-2 percig tart, akkor a szomszédod panasza nem jogos.
Ellenben, ha hosszú ideig ugatja a "semmit", akkor igen.
Ráküldeni nem tudsz senkit, maximum ő tud rád, pl. birtokvédelmet kérhet, ha a kutyád órákat ugat.
"Úgy ugat, ahogy jólesik neki."
Ne haragudj, de pont az ilyen felfogású embereknek szokták megmérgezni a kutyáját.
Ne a szomszéd miatt, hanem a kutyád, és saját magad miatt tanítsd meg a kutyádat elcsendesíteni. Nekem két kutyám van, és alkalmanként részt veszek kutyák mentésében. Ennek ellenére is azt mondom, hogy a felesleges csaholás engem is idegesít.
Falun lakom, itt még él az a felfogás, hogy a kutya dolga, hogy ugasson. Én nem így gondolom. Ha a kutya akkor ugat, mikor a területét veszélyezteti valaki/valami, illetve, ha valaki a házhoz érkezik (áll a kapuban), akkor rendben van. De ha csak úgy hobbiból még az udvarba berepülő legyet is megugatja, na az nem okés. Különben ha egy éjjel ugatásba kezd, mert vészhelyzet van, akkor csak háttérzajként fogod felfogni.
Nyitott ablaknál épp ma hajnalban fél 4-kor ébredtem arra, hogy a szembe szomszéd kutyája megállás nélkül ugat. A szomszédok nem keltek fel, mert hozzászoktak az állandó ugatásához. Én viszont igen, és baromi idegesítő.
Én megtanultam az enyémeket fegyelmezni. Ha erőteljesen rájuk szólok, hogy "ELÉG", akkor abban a pillanatban elhallgatnak. Sosem hagyom, hogy csak azért kezdjenek folyamatos ugatásba, mert a faluban egy elkezdte, aztán rázendített a többi is.
Te is mindenképpen jól jársz, ha a kutyádat tudod fegyelmezni.
A szomszéddal addig is hitesd el, hogy az udvarotok teljesen be van kamerázva, és látni fogod, ha valamit átdob, és a kutya megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!