Mit tehetek egy ilyen kutyás szomszéddal?
Sziasztok
Újra átjár a szomszédom kutyája, akit már évekkel ez előtt jelenstettem a polgármesteri hivatalban.
Akkor ki is jött a hölgy terepszemlére és kutyabiztos kerítés építésére kötelezte a szomszédot.
Ez nem történt meg, és az akkori kutya más elpusztult.
Jelenleg két másik kisebb termetű kutyával pótolja amik szintén kijárnak, ingerlik a másik szomszédom kutyáját ami egy németjuhász , így az is elszabadul és együtt kezdenek el barangolni. Olyankor az egész utca zeng az ugatástól ahogy végig vonulnak esténként.
A kertemben már egyre több kutyagumi van , a macskát hajkurássza , megeszi a kitett macska kaját.
A gondatlan szomszéd nagykapuja éjjel-nappal nyitva van , a kerítés is rossz , a kutya nincs megkötve.
Az illető pedig éppen a hivatalban dolgozik, így ha újra jelentem szépen elsikálja magának az ügyet.
Pár hónapja elkapta a fehér felemás szemű macskám a kutyája, amit az egyik másik szomszéd látott is, így tudtam meg mi lett a macskával.
A kutyás csak annyit kérdezett megvan-e a tetem.
Tudta, hogy ha megtalálom a tetemet és elviszem állatorvoshoz jegyzőkönyvet készíttetni akkor ezzel megfogtam. De sajna se cica se tetem.
Az évekkel ez előtti esetnél azzal védekezett, hoyg én megyek át és engedem el a kutyáját , ami természetesen nem igaz , így még én háborodtam fel, hogy még birtokháborítással is képes vádolni, csak, hogy a felelőtlen kutya tartással szemben védekezzen.
Természetesen az állatokat csak önvédelemből bántanám ha rám támadna. De mivel nem egy ösztön lény tehet erről hanem a gazdája így csak elkapnám, rendőrt és menhelyet hívnék.
Esetleg va valakinek valami jó ötlete ?
Szemben a telekkel állva a kutya a jobb oldalon van , ott már amit tudtam megtettem a kerítéssel az után, hogy a kötelezett nem tett semmit a meghatározott határidő elteltéig.
A kutya az ő kocsifelhajóján megy ki , tárva nyitva van a kapu mindig .
Így jut be a többi szomszéd telkére , velük pedig olyan jó viszonyban vagyunk, hogy a hosszú telkeink nem látjuk szükségesnek egymás közt elkeríteni.
Őket nem kötelezhetem arra, hogy csinálják meg a kerítést , hogy így ne jusson be a telkeinkre a kutya.
Lejtős, dimbes dombos helyen lakunk , fenn a község egyik legmagasabb pontján. Itt 5 család lakik.
Négyen jóban vagyunk, sosem volt semmi baj , csak az "újonnan " ide beköltözött család hiszi azt , hoyg bármit megtehet.
A kutya csak egy a sok gond közül.
Írásban kell jelenteni a jegyzőnél, akár többször is, ha nem történik semmi.
A kerítést én a saját nyugalmam érdekében megcsináltatnám, hogy legalább hozzám ne járjanak be a kutyái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!