Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nevelhetetlen Staffordshire....

Nevelhetetlen Staffordshire. Mit csináljak vele, ha harap?

Figyelt kérdés
Nagyon bután ,,játszik", ha felsikítok, hogy fáj, nem érdekli. Ha visszaütök, még butább lesz. Ha befogom a száját, vagy ha a szőrénél fogva odébb rakom, akkor is. Tiszta seb a kezem, bármit csinálok, még harapósabb lesz. 2 hónapos... Mit tegyek?
2019. ápr. 20. 07:07
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
95%
Szóval neked a határozott nevelés az, hogy ráijesztesz a 2 hónapos babakutyára? Illetve csak ijesztenél, mert mint kiderül még akkor sem tud téged komolyan venni.
2019. ápr. 23. 00:22
 42/53 A kérdező kommentje:
Akkor mondd, mit tartasz határozottnak, ha a kutya nem fogad szót? Megnéznélek ahogyan mérgelődsz a kutyusommal. Az ilyen emberek szokták rúgdosni... Nekem van hozzá türelmem, de úgy tűnik nem mindenki egyforma.
2019. ápr. 23. 00:33
 43/53 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a tudtára adom, hogy azonnal fejezze be azt a viselkedést. Nem a huszadik rászólásra álljon le, nem hagyom végül rá és nem engedem, hogy ignoráljon vagy még jobban bedurvuljon. Majd utána azonnal beleviszem ugyan abba a szituációba és kijavíttatom vele ezt a viselkedést, hogy megerősíthessem a jó állapotot. Ez a nevelés.

Azért nem lenne szabad kezdőként ilyen kutyát tartani, mert nem ismered a kutyák kommunikációját, nem ismered a kutyák gondolkodását. Nem tudod, hogy valójában mit jelent a következetesség és fogalmad sincs a nevelési és tanítási technikákról, metodikákról! Nem tudod, hogy mire kell hangsúlyt fektetni, nem.tudod, hogy melyik viselkedés mitnfog eredményezni később! És pint ezért nem egy bull típusún kell megtanulni ezeket. Mert minimum 2-3 év, mire elsajátítod mindezt a tudást, feltéve, ha van hozzá ráérzésed és utána jársz a dolgoknak, hogy valóban tanulhass! És azalatt a 2-3 év alatt nem fogsz tudni megfelelően bánni a kutyáddal!

2019. ápr. 23. 10:27
 44/53 A kérdező kommentje:
Akkor add a tudtára egy 2 hónapos kiskutyának, hogy mit szabad és mit nem. Ha csak nem telepatikusan akarod... Hajrá!
2019. ápr. 23. 10:30
 45/53 anonim ***** válasza:
Kérdező, pont erről szól a nevelés. Kicsi korban könnyebb tanítani, mert olyan az agyuk, mint a szivacs, az embergyerekeknek is. Nekem mentett kutyám van, belőle már a rossz előéletét kellett kigyomlálni, nem tiszta lapot kaptam, mint egy tenyésztőtől vásárolt kölyökkel. De én még a madaraimat is neveltem mindig több évtized alatt. Most meg kutya és madár is van.
2019. ápr. 23. 20:25
 46/53 anonim ***** válasza:
96%

Újra csak leírom, ezért nem szabad teljesen kezdőnek, ebben a témában tanulatlan embernek terriert, pláne bull típusút tartania, mert nem érted meg a nevelés lényegét! Még elképzelésed sincs, hogy hogyan tudsz kommunikálni egy kutyával, hogy megértse a szabályokat és elvárásokat! Egy 2-3 hónapos kiskutyát hihetetlen könnyen lehet nevelni, ha az ember tudatosan csinálja! És nagyon könnyű elrontani, ha csak ijesztgetés, ordibálás, csapkodás megy ész nélkül!

Írd már le a kennelnevét a kutyádnak! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy melyik tenyésztő adott el kiskutyát egy teljesen tudatlan, de mellette ilyen kivagyi embernek.

2019. ápr. 24. 10:07
 47/53 anonim ***** válasza:
94%
Tenyésztő?! Inkább valamelyik illegális kutyaszaporitó, aki a testvéreket is szaporitja! Csak a sok pénz számit, semmi más. Stafford, Amstaff és hasonlók csak erős kézben lesznek megnevelhetők, lásd az alig két hónapja történteket. Ha nem neveled, széttépi a szomszédot vagy a te gyerekedet! Ha a gazdájára támad, le kell lőni? Biztos, hogy a kutya a hibás?
2019. ápr. 26. 15:49
 48/53 anonim ***** válasza:

Leálltam a kommentek olvasásánál ott, hogy "Olyan határozott vagyok, még a szüleim js megijedtek tőlem. :D"

Egy kutya némiképp azt adja vissza, amit lát.

Ha pl ugatós és Te ordibálni kezdesz Vele, akkor ugatüsabb lesz, ugyanis ők az ordítást ugatásnak veszik.

Ha Te indulatos vagy vele, akkor ezt kapod vissza tőle (főleg, mert, ha fél, akkor vagy elmenekül vagy megvédi magát).

Más az, hogy Te határozott vagy és más az hogy rémisztő.

(Amúgy a kissebbik kutyám pár hónaposan gyakran harapdálta a kezemet, mert jött a foga, persze nem úgy, hogy fájt volna, aztán magától leszokott róla. )

2019. ápr. 26. 16:02
 49/53 A kérdező kommentje:
Fogjátok már fel, hogy tenyésztőtől vettem, benne van a neve a kiskönyvébe, ott áll, hogy tenyésztő, kennel név, minden benne van. Akadjatok már le a témáról.
2019. ápr. 26. 16:05
 50/53 anonim ***** válasza:

Ha szeretnél tanácsot a kutyasuliig, szerintem érdemes lenne beszélned az állatorvossal. Tudom, hogy nem egészségügyi a gond, de hátha tudnak valamit javasolni.

Kérdező, ha nem szeretnél tovább vitatkozni erről, szerintem írj egy email-t a GYIk moderátorainak és kérd, hogy

- vagy zárják le a kérdést (vagyis senki sem fog tudni hozzászólni)

- vagy töröljék a kérdést (és akkor elérhető se lesz a GYIK-n)

2019. ápr. 26. 16:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!