Nevelhetetlen Staffordshire. Mit csináljak vele, ha harap?
Egyértelműen a tudtára adom, hogy azonnal fejezze be azt a viselkedést. Nem a huszadik rászólásra álljon le, nem hagyom végül rá és nem engedem, hogy ignoráljon vagy még jobban bedurvuljon. Majd utána azonnal beleviszem ugyan abba a szituációba és kijavíttatom vele ezt a viselkedést, hogy megerősíthessem a jó állapotot. Ez a nevelés.
Azért nem lenne szabad kezdőként ilyen kutyát tartani, mert nem ismered a kutyák kommunikációját, nem ismered a kutyák gondolkodását. Nem tudod, hogy valójában mit jelent a következetesség és fogalmad sincs a nevelési és tanítási technikákról, metodikákról! Nem tudod, hogy mire kell hangsúlyt fektetni, nem.tudod, hogy melyik viselkedés mitnfog eredményezni később! És pint ezért nem egy bull típusún kell megtanulni ezeket. Mert minimum 2-3 év, mire elsajátítod mindezt a tudást, feltéve, ha van hozzá ráérzésed és utána jársz a dolgoknak, hogy valóban tanulhass! És azalatt a 2-3 év alatt nem fogsz tudni megfelelően bánni a kutyáddal!
Újra csak leírom, ezért nem szabad teljesen kezdőnek, ebben a témában tanulatlan embernek terriert, pláne bull típusút tartania, mert nem érted meg a nevelés lényegét! Még elképzelésed sincs, hogy hogyan tudsz kommunikálni egy kutyával, hogy megértse a szabályokat és elvárásokat! Egy 2-3 hónapos kiskutyát hihetetlen könnyen lehet nevelni, ha az ember tudatosan csinálja! És nagyon könnyű elrontani, ha csak ijesztgetés, ordibálás, csapkodás megy ész nélkül!
Írd már le a kennelnevét a kutyádnak! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy melyik tenyésztő adott el kiskutyát egy teljesen tudatlan, de mellette ilyen kivagyi embernek.
Leálltam a kommentek olvasásánál ott, hogy "Olyan határozott vagyok, még a szüleim js megijedtek tőlem. :D"
Egy kutya némiképp azt adja vissza, amit lát.
Ha pl ugatós és Te ordibálni kezdesz Vele, akkor ugatüsabb lesz, ugyanis ők az ordítást ugatásnak veszik.
Ha Te indulatos vagy vele, akkor ezt kapod vissza tőle (főleg, mert, ha fél, akkor vagy elmenekül vagy megvédi magát).
Más az, hogy Te határozott vagy és más az hogy rémisztő.
(Amúgy a kissebbik kutyám pár hónaposan gyakran harapdálta a kezemet, mert jött a foga, persze nem úgy, hogy fájt volna, aztán magától leszokott róla. )
Ha szeretnél tanácsot a kutyasuliig, szerintem érdemes lenne beszélned az állatorvossal. Tudom, hogy nem egészségügyi a gond, de hátha tudnak valamit javasolni.
Kérdező, ha nem szeretnél tovább vitatkozni erről, szerintem írj egy email-t a GYIk moderátorainak és kérd, hogy
- vagy zárják le a kérdést (vagyis senki sem fog tudni hozzászólni)
- vagy töröljék a kérdést (és akkor elérhető se lesz a GYIK-n)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!