Aki szereti a kutyáját az ezt megteszi vele?
Ne értsetek félre, nem kötözködni akarok, de nagyon sajnálom a húgom kutyáját.
Nagytestü állat. A húgom akart mindenáron kutyát magának. Apámmal együtt laknak. A húgom hétköznapokon sétáltatja, de épp csak 5-15 percekre viszi le. Hétvégére elmegy anyámhoz és a kutyát apámra hagyja, aki legalább napi 1-1,5 órát sétál vele. A húgom mielőtt elmegy az anyánkhoz csak filmet néz le nem menne a kutyájával egy hosszabb sétára.
Többször volt olyan, hogy apánk beteg lett, lázas, ágyban fekvő. Húgom olyankor is elhúzott napokra.
A kutyájával egyáltalán nem foglalkozik.
Én ritkán vagyok otthon, sokat dolgozom. A kutyát nem én akartam, az elején szóltam én nem fogok tudni segíteni az ellátásában.
Most csak sajnálom szerencsétlen állatot, mert nem hiszem, hogy a húgom szereti.
Akinek van kutyája aszerint ez normális kutyatartói viselkedés?
Igen. De mindig ideges lesz és azt mondja nem is igaz, hogy o nagyon szereti a kutyajat. Ha azt kerdem, akkor miert csak 5 perc a seta azt feleli, mert jaj elaludtam, jaj faradt vagyok, jaj osszul erzem magam vagy de nem igaz, hogy 5 perc volt! (Olyankor van kint vele 15 percet.) A hetvegekre meg azt mondja, hogy de hat anyankat is akarja latni es hat apa tudta a kutya engedesekor is, hogy o hetvegente nem lesz mindig itt. Ami lehet igaz, de most apukam beteg lett es penteken a hugom megis ugy elhuzott otthonrol, hogy eszebe nem jutott levinni a sajat kutyajat hiaba volt elotte o otthon egesz delutan.
Szoval en nem ertem ilyen a nagy kutyaszeretet masoknal is?
A kutyának van helye a kertben, tud szaladgálni?
Mert amúgy rengetegen nem szokták sétáltatni, mert nem szoktatták hozzá a kutyát.
Én napi 3x kiviszem, a kutyusom nem bírja, ha nem viszem ki és nekem borzasztóan lelkifurkám van, ha bent ulok ahelyett,hogy vele setalgatnek.:/
Nem.
Még a szeretett kövemmel is többet foglalkoznék, nemhogy egy élőlénnyel.
Ha kertes házban laknak, akkor nem szükséges sétáltatni.
Viszont, ha panelban laknak, akkor minden nap kell sétáltatni, mert gyakorlatilag börtönben van négy fal között!
Mennyi idős a tesód? Kertes ház, vagy lakásban laknak? Van aki csak plüssként szereti a kutyákat, simogatni, ölelgetni, max menőzni pár trükkel, de abba már nem gondol bele, hogy a szeretet ott kezdődik, hogy kielégíti az igényeit hogy boldog kiegyensúlyozott kutyája legyen.
Egyébként én is nemrég voltam beteg, csak addig tudtam kint lenni a kutyámmal amíg pisilt, de pár ilyen napot kibírnak a kutyák. Ha van udvar akkor meg főleg. Szomorú, ha valaki nem foglalkozik eleget a kutyájával, de szerintem jobb helyzetben van tesód kutyája, mint sok másik akiről tudok (az utcánkban egy vizsla az erkélyen él és sosem sétáltatják)
Szeretheti a kutyát de nem normális viselkedés. Kertes háznál még nem gáz ha az embert ágynak dönti a getha és pár napig nem viszi sétálni vagy akár egy hétig de panelba...
A húgod felelőtlen. Nálunk a gyerek szereti a kutyát van hogy megeteti vagy elkísér sétálni amit 20perc után megun de 6éves. Egy felnőt embertől többet lehetne várni. A kutya apádé egyértelműen amivel a húgod játszik ha olyan kedve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!