Létezik nagy testű (kb mint a husky, németjuhász) lusta kutya?
Kicsit nagyobb a huskynál a berni pásztor, anyámnak az van, hát, mit mondjak, nem a legmozgékonyabb állat, akivel találkoztam :D Pedig hatalmas a kert, lenne helye rohangálni, de igazából csak az árnyékban alszik egész nap. Nagyon helyes ő is, barátságos és nyugodt típus :) Egyik ismerősömnek berni pásztor kutyája van, olyan nyugodt, hogy konkrétan terápiás kutyaként dolgozik. Szóval őt pl csak ajánlani tudom.
Illetve az eurázsiairól azt olvastam, hogy nagyon nyugodt, kedvenc elfoglaltságai egyike a gazdival kanapén döglés :) Én ilyen kutyust szeretnék, olyan mint egy plüssmackó (főleg kölyökként). Sajnos a környezetemben nem találkoztam még vele, ezért megbízható véleményt nem tudok mondani.
Ha az a célod,hogy nem akarod majd sétáltatni,azért kell lusta kutya. Akkor nem a kutya legmegfelelőbb választás.
Nagy testűekből inkább leonbergi,landseer,bernáthegyi,bár ők sem lusták inkább lomhábbak.
De valóban a kevés mozgatás a cél akkor ne kutyát. Ugyan is minden kutyának kell mozgás,séta vmelyiknek több vmelyiknek kevesebb.
Inkább azt írd le mennyi foglalkozást,sétát tudnál neki biztosítani :)
Csau csau, bernáthegyi pl.
Persze őket is kell rendesen mozgatni, de nem Collie szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!