Német juhász vagy szibériai husky?
A husky nehezebben kezelhető, féktelen viselkedést hallottam róluk..:)
Nagyon erős vadászösztöne van, szóval kiskorában kisebb állatokhoz kellene szoktatni ha együtt tartanál vele pl macskát.
Néha szófogadatlan, hamar elunja magát szóval sokat kell vele foglalkoznod. Inteligens mégis makacs, családcentrikus kutya szóval neki nincs gazdija inkább egyenlően néz mindenkire, nem választ ki magának "alfát"
A német juhász fürge alkalmazkodó és engedelmes, jól tanítható egygazdis kutya vagyis ő választ magának egy gazdit főleg azt aki a legfőbb gondozója.
Ha a Huskyt választod szerintem lesznek vocces mindennapjaid vele, ha a németjuhászt, akkor lesz egy bújós nyugodtabb társad:)
Én a német juhászt választanám magamnak.
Könnyebben kezelhető fajta mint a Husky. De ha szereted a kihívásokat akkor a Huskyt is bevállalhatod.
De azt azért tudni kell, hogy 2 kutya sem egyforma, még ha ugyanolyan fajták is.
Tehát attól, hogy eddig ismertél 1 Husky-t és egy német juhászt, nem biztos, hogy egy ugyanolyan jellemű kutyát fognál ki. A nevelésen persze sok minden múlik.
Arra gondolok, hogy pl. lehet hogy az ismerősödnek szuper jellemű Husky-ja volt és/vagy nagyon jól nevelte őt, te pedig mondjuk simán kifogsz egy makacsabb egyedet akivel majd "nem tudsz mit kezdeni".
Neked kellene tudnod, melyikük jelleme illik hozzád, mert elég különbözőek.
Nekem személy szerint a német juhász kellene a kettő közül, mivel szeretek kutyasuliba, tréningre, őrző-védőre járni a kutyámmal.
Szerintem azért a németjuhászt válaszd, mert nagyon okos, könnyen tanuló kutyafajta. Ragaszkodó és szereti a gazdáját.
A huskynak az az előnye, hogy munkakutya, tehát tud szánt húzni, jól fut. Viszont ebből adódóan rengeteget kell vele foglalkozni (napi 3 óra kb.), különben szétszedi a lakást. Nagy a mozgásigénye. És Magyarországon szerintem a huskyk nem érzik jól magukat, mert a hideghez vannak szokva. És a németjuhásszal ellentétben, ő nem ragaszkodó, (egy ismerősömnek volt huskyja, és az első adandó alkalommal megpróbált elszökni). Szerintem az is számít hogy mekkora a ház/ lakás ahol laksz, van-e nagy kert, mennyi időt tudsz rászánni.
Nyilván ettől is függ. De én a leírtak alapján a németjuhászt választanám.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!