Golden retriever, német juhász, vagy szibériai husky?
Mire kell? A németjuhászt meg a goldit könnyebb tanitani.
A husky makacsabb fajta, de nagyon okos, lehet őt is tanitani, csak nehezebb. Nekem huskym van.:)
De ha könnyen tanithatót akarsz, akkor én a goldit javaslom a 3 közül.:) Nagyon szépek, meg okosak.
Hát öhmm... Három elég különböző kutyát választottál. Első kutya? Mert ha igen, akkor szerintem a golden a megfelelő a három közül. Könnyen tanítható, intelligens, játékos.
A német juhászban is megvannak ezek a tulajdonságok, csak megfűszerezve tízszer annyi energiával, és egy csöpp önfejűséggel. A német juhász az munkakutya, nem feltétlenül rossz választás, de én nem javasolnám első kutyának.
A husky szintén nagyon energikus, de pluszba még eléggé önfejű is. Ha nincs kézben tartva, önfejű lesz, szökős, stb... Szóval én a golden retrivert javaslom. Akármilyen kutyát vesztek, lehetőleg megbízható helyről, jó tenyésztőtől, törzskönyvvel. De akár fajtamentőknél is nézelődhettek, itt van a honlap:
Németjuhász. :) Hogy miért? 1. Játékos, ha nagyon jól van szocializálva 2. Kiba***tul szép 3. Nagyon könyen tanítható
Husky-t ne vegyél, mert,ha nincs elég tapasztalatod, akkor azt veszed egyszercsak észre,hogy a kutyasétáltat téged :)
szerintem a legkevésbé se szempont, hogy vakvezetésre is alkalmas :D:D:D
amúgy sztem is golden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!