Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vizslát, németjuhászt vagy...

Vizslát, németjuhászt vagy husky-t vegyek?

Figyelt kérdés

Nagy mozgásigényű, közepestestű, okos kutyát szeretnék. Ezek tetszenek.

Kisváros, kertesház és nagy terület, rét. Nem gond a mozgás, sőt azt szeretném, ha minél többet futna velem, bírná a "kiképzést". A házőrzés mellékes, de nem elhanyagolható szempont. Inkább hobbikutya lenne.

2017. dec. 29. 14:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%

Ha csak kinti kutya lenne, akkor vizslát ne.

Ha engedelmes kutyát akarsz, akkor huskyt ne.

Ha nem vagy elég kemény, határozott, következetes, akkor németjuhászt ne.

2017. dec. 29. 14:38
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Szia

Tudom, unalmas, de azért egy menhelyen is szétnézhetnél, ha nincs különösebb álomfajtád.c:

2017. dec. 29. 14:39
 3/12 anonim válasza:
100%
Hát a vizsla az egyáltalán nem házörző. De a mozgásigénye nagyon nagy. Sokat kell vele sétálni. Vizslánk van tapasztalatból írom.
2017. dec. 29. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
38%
Vizsla, vagy németjuhász. Szerintem a huskynál mindkettőnek nagyobb a mozgásigénye, az alkalmazkodóképessége és okosak.
2017. dec. 29. 14:41
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

A három közül csak a nj fog házat őrizni.

Kutyás tapasztalatod mennyi van? Neveltél már meg jól kutyát? Kutyaiskola is opcionális?

2017. dec. 29. 14:43
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Ez a három fajta azért merő véletlenben sem hasonlít egymásra. Mind a három másra lett tenyésztve és más foglalkozást is igényelnek.

Kezdésnek a Husky nem lesz a te engedelmes kutyád aki minden paracsod lesni fogja és inkább társasági kutya szóval egyedül a kertben sem jó neki. (Aki pedig azt írta, hogy a Vizslának és a Nj-nak is nagyobb a mozgásigénye az nyugodtan hozza a kutyáját, mehetünk futva-biciklivel-scooterrel és megnézzük ki meddig húzza.)

Vizsla kinti tartásra alkalmatlan és mivel a házőrzés szóba került ezért gondolom nem bennt lenne. Ráadásul mivel vadászkutya neki a futáson kívül kellenek nagy szimatolgatós séták vagy akár kutyaiskolában nyomozni.

A Németjuhász állomány pedig annyira megsínylette a divatot, hogy simán lehet hogy kifogsz egy olyan egyedet akivel soha nem tudsz majd futni a csipő problémák miatt. Ráadásul a németjuhásznak a futás nem elég fárasztás.

2017. dec. 29. 14:46
 7/12 A kérdező kommentje:

Igazából mindhárom fajta régi kedvenc.

Nem csak kint szeretném, megkötve tartani. Házőrzőnek se kell lenni.

A vizsla tetszene legjobban, de nem tudom elég lenne-e neki ennyi futás. Azt hallottam 40 kilométert is megtesz egy nap akár.

2017. dec. 29. 14:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A huskynak még több mizgás kell.

Vizsla benti kutya, hidegben a kinti-benti tartás sem működik. Illetve a mougás másodrangú, főleg agyban és ösztönszinten kell lefárasztani. Ez menne?

2017. dec. 29. 14:52
 9/12 A kérdező kommentje:

Egy németjuhász keverékünk volt a szüleimnél.

Tudnék vele sokat foglalkozni, nem gond. Lehet néha nehéz lesz, esőben például, de kifejezetten mozgékony kutya kellene. Tudom, hogy a vizsla vadászkutya, azt nem tudnám vele intézni, de sétálni járhatnánk az erdőbe.

2017. dec. 29. 14:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk vizslánk volt, a városunktól 50 km-re lévő faluba simán elfutott a párom mellett aki kerékpárral ment.

Megálltak persze közben pihenni, inni, de amint megérkeztek, a kutyánk nemhogy összeesett volna a fáradtságtól, hanem elkezdett játszani a párom barátjának a kutyájával.

Akárhány vizslással beszéltem, mind azt mondták, soha nem látták még igazán fáradtnak a kutyájukat.

Huskyt 3-at ismerek, mind olyan, hogy (sajnos) idegenek folyton benyúlnak hozzájuk a kerítésen keresztül simogatni őket annyira jámborak.

2017. dec. 29. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!