Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vizslát, németjuhászt vagy...

Vizslát, németjuhászt vagy husky-t vegyek?

Figyelt kérdés

Nagy mozgásigényű, közepestestű, okos kutyát szeretnék. Ezek tetszenek.

Kisváros, kertesház és nagy terület, rét. Nem gond a mozgás, sőt azt szeretném, ha minél többet futna velem, bírná a "kiképzést". A házőrzés mellékes, de nem elhanyagolható szempont. Inkább hobbikutya lenne.

2017. dec. 29. 14:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Husky a legkeményebb dió ezek közül. Házőrzésre alkalmatlan.

Német juhász munkakutya, nem elég neki a futás, tréning, képzés is kell neki. Házőrzésre alkalmas lehet.

Vizsla fűtési idényben, a séták és ürítés kivételével csak bent tartható a házban. Házőrzésre nem alkalmas, ennek ellenére a három közül leginkább a vizslát javasolnám. De csak ha bent tudod tartani!

2017. dec. 29. 15:22
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már előttem írták, a vizsla csak bent lehet, nagy a mozgásigénye, de ha erdőben sokat túráznál vele, akkor jó lehet.

Sok NJ csípője sajnos nem bírja a futást, ráadásul munkakutya lévén nem ártana vele neki megfelelő oktatásra járni.

A husky egyrészt nem a mi éghajlati viszonyainkra lett "kitalálva", másrészt ők szánhúzók. A napi 20 km futás meg sem kottyan nekik. Tudom, hogy mostanában divat lett a husky, de nem igazán ismerek olyat, aki ki tudná elégíteni egy ilyen kutya mozgásigényét. Emiatt nagyon sok husky szökik. Akkor is, ha egyébként foglalkoznak vele.

Szóval én a három közül a vizslát javasolnám.

Vagy egy keveréket, aki elég energikus, hogy fusson és túrázzon veled.

2017. dec. 29. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!