A westi nagyon drága fajta?
Szia!
Ha minőségi west highland white terriert szeretnél venni akkor igen,mint ahogy már előttem leírták 100E forintnál kezdődik.A hobbi kutyus attól függően hogy kan vagy szuka 80 E forint körül lehet.
A fentartásáról annyit,hogy 10-12hetente trimmeltetni kell vinni a kutyust,ami 4-5ezer forint.
Az etetése: én személy szerint a westiemet Pro Plan Sensitive-Lazacossal etetem,eznagyon jó táp. Mivel örök szerelem lett nálam ez a fajta,nagyon sokat olvastam,és hogy hajlamos a csirke allergiára,ami sok okból adódóan kialakulhat nála.Én soha hangsúlyozom soha nem etettem még csirkés táppal és nem is tervezem,a kutyámnak így nincsen allergiája.
Ami költség nem csak a westienél,hanem a többi fajtánál :
-Oltás: évente 1 veszettség és ajánlott a kombinált oltás is.
-Etetés: ez nekem havonta olyan 3-4 ezer forintra jön ki,mivel egyszerre 15-18kgos tápot veszek.Az én kutyám napi 100g-ot eszik.
-Fésü,ami nem egy drága mulatság.
-Kozmetika: mint ahogy már leírtam 10-12 hetente trimmelni 4-5E forint.
A kutya havi költségét szerintem ezekből naggyából ki tudod számolni,de persze közbejöhetnek ne adj isten: egy betegség,ivartalanítás vagy bármi.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe ha bármi kérdésed lenne nyugodtan írj privit:)
Üdv.
Ivett
06:30 asnak
De van benne logika,mert egy tenyésztő hobbi célra azokat a kutyákat adja,akinek van hibája,gondolok itt a nem megfelelő fajtastandardre.Pl:. puha szőr,nagy fülek,törött farok vagy akármi.
Ezeket a kutyákat is természetesen törzskönyvvel adja,de a hibáit mérlegelve adja olcsóbban.
Szerintem az lenne a nem tisztességes,hogy ha egy tenyésztő a kicsit hibás és a fajtastandardnak teljesen megfelelő kutyát is ugyanolyan áron adná.
Gondolj bele:
Megveszel egy tenyésztőtől 150 ezerért egy puha szőrű westit,ami előfordul a tenyésztknél,ugyanis a régebbi westieknek mind iylen volt a szőre,és uygabár a genetikában te mint gazdi nem tudsz beleszólni. Elviszed a puhaszőrű westidet kiállításra és szépen nem fog kapni semmit,mivel megállapítja majd a bíró,hogy ez a kutya a puha szőre miatt nem felel meg a fajtastandardnek.
A másik véglet pedig a teljesen megfelelő fajtastandardű westi.
Legalább is nekem így a logikus,én megértem hogy miét van pár 10E forint különbség a hobbi és a kiállítási kutyák között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!