Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan védjem meg magam a...

Hogyan védjem meg magam a kutyáktól?

Figyelt kérdés

Várostól félreeső kis faluban lakom. Mióta van munkahelyem autóval ingázok ide a városba(4,5 km) de amint jön a jobb idő biciklivel tervezek jönni, elég sokba kerül az üzemanyag és sport szempontjából is előnyös lenne.

Az egyetlen gondot a kutyák jelentik. Mivel egy ilyen mezős, dombos részen kell átmenni néha kóbor kutyák keverednek az útközelbe és a juhnyájak is szoktak az útszélén legelni, persze 4-5 nagy kutya kíséretében. De van,hogy csak a kutyáik rohangálnak, pásztor és nyáj sehol.

Szoktak még hasonlóan biciklivel vagy gyalog járkálni az emberek, még nem történt nagy baj, de volt rá példa,hogy szinte megharaptak valakit.

Ha neadjisten találkozok egy ilyen agresszív kutyával, hogyan védjem meg magam? Jobb megállni,leszállni a bicikliről vagy ne is hederitsek rá,ha pl elkezd szaladni utánam?

Kutyariasztó ér valamit? Kés, paprikaspray? Mit tanácsoltok? 22n

2019. márc. 20. 11:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
A sokkolóval el kell találni a kutyát, ez nem feltétlenül sikerül egy gyorsan mozgó állatnál. A spray sokkal megbízhatóbb, csak könnyen előkapható helyen legyen.
2019. márc. 20. 13:31
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a dimbes-dombos rész egészen véletlenül nem legelő/magánterület stb? Csak mert általában le szokták keríteni a birkákat is, hogy sem ők, sem pedig az őket őrző kutyák ne veszélyeztessenek másokat.

Én ennek előtte utánaérdeklődnék a helyedben. Mert ilyen részeken nem szokás árbiciklizni vagy sétálni.

Ha ezt megtudtad és simán "közterület", akkor viszont sem a nyáj, sem pedig a kutyák nem lehetnek szabadon, pláne úgy, hogy veszélyeztetik mások testi épségét.

2019. márc. 20. 15:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Egyébként meg a sokkolót semmi esetre sem javaslom, mert ahhoz közel kell menni a kutyához es előbb szakad le a karod, mint hogy használd. Mint tudjuk a paprika spray nem sokat ér ha fúj a szél, szóval tényleg csak azt tudom javasolni, amit az utolsó hozzászólásomban írtam.
2019. márc. 20. 15:47
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
Paprikasprayt az agresszív kutyáknak.Én is hordok magamnál.
2019. márc. 20. 17:07
 15/20 anonim válasza:
100%
Ez az, hogy egy kutyának nem emberi a reflexe, olyan gyorsan kapja el a karod, hogy észre sem vetted.
2019. márc. 20. 17:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Köszönöm én is a válaszokat, én is kutyariasztókat nézegettem, de drágák és ezek szerint nem sokat érnek. :(

Engem nemrégiben támadt meg egy nagyobb kutya, szerencsére kisebb sérüléssel megúsztam, de még így sok a lábadozási idő.

A durva az volt, hogy nem lehetett látni, hogy jön (kiszökött), hátulról jött nekem teljesen csendben.

Én nagyon szeretem a kutyákat, de azóta rendesen tartok még az ilyen kerítésen belül tomboló kutyáktól is (tehát az agresszívektől).

2019. márc. 20. 17:11
 17/20 A kérdező kommentje:
Ez egy sima főút, ami összeköti a várost és a falumat. Aszfaltozott, normális út, amely ilyen kis dombon fut végig,hol fákkal körülvéve,hol füves résszel, ahol legelnek a nyájak, sokszor rendesen vigyázni kell, nehogy elüssem őket mert az útra is kijönnek.
2019. márc. 20. 19:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szél nem hat erre sprayre mert ez olajos

folyadék nem gáz mint gagyi CS CN . Index fórum gázspraytopikban vadászbéka 2 éve árul Ko pfeffert vedd fel a kapcsolatot , megbízható . Meg néha marketplacon is van hirdetés .

2019. márc. 20. 21:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Attol meg,h utanad fut egy kutya,nem fog megtamadni vagy megharapni. Jarok futni es sok kutya van allandoan szabadon Budapesten. Nemelyik odajon es fut velem egy kis szakaszon,aztan visszamegy a gazdihoz.

Sokat megyunk setalni is szabadonengedett nagytestu kutyakkal teli mezokre es soha a 20 ev alat nem harapott meg meg egy kutya se.

Egy kutya ismerkedni jon oda,nem tamadni.

Ha erzi rajtad a gonoszsagot vagy felelmet,akkor lesz ellenseges,de meg akkor se harapassal kezdi. Eloszor mindig figyelmeztet mindenfele testjellel. Ha arrebbmesz a teruletrol,alabbhagy a figyelmeztetes ( lassu menes,vizszintes lassu farokcsova,vicsoritas ,morgas,nyaladzas,mosolyra huzza a szajat es harapas. ( kutyakon volt szerencsem vegignezni ilyesmit.)

Ha szalad egy kutya es rogton megharap,az kikepzest kapot es a gazda parancsszavara tamad meg. Akkor meg ugysincs eselyed.

Vagy kepes leszel felelem nelkul lazan vegigbiciklizni vagy menj kocsival.

Lahet a kutyak teruletere torsz be es a teruletet vedik. A kutya mindig a teruletet vedi es nem a szemelyed elleni okkal tamad.

Kerdezz korbe,hogy az ut mellett van-e legelo stb,amit vedenek kutyak.

2019. márc. 23. 20:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Ebben sajnos nincs igazad. Főként a kistestű ölebek között találkozom gyakran olyanokkal, amik minden ok nélkül, csupán azért, mert mellette mertem elmenni a rolleremmel. És ezek pórázon lévő neveletlen kutyák, amik mellett ott a gazdájuk. Pénteken is habzó szájjal, acsarkodva jött nekem egy yorkshire terrier, csak azért nem mart a lábszáramba, mert a roller kutyától távolabbi oldalán leugrottam a rollerről. A kedves gazdája épp csak annyira húzta vissza a pórázt, hogy ne érjen el a kutya.
2019. márc. 23. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!