Vajon mit érzett meg a kutyám az emberen?
Olyan a kutyám, hogy mindenkivel barátkozik. Ha 3 ember veszi körül, akkor mindenkihez külön-külön odamegy, hogy begyűjtse a megérdemelt simogatásaikat. Ha 10 ember , akkor 10-hez megy oda simizést kunyerálni.
Viszont egy sétáltatásnál történt egy érdekes dolog.
Egy 20 év körüli srác és az anyja sétáltak el mellettem.
A srác megkérdezte, hogy megsimogathatná e a kutyát. Mondom, persze, csak nyugodtan. A kutya felé nyúlt, de a kutya elfordult tőle és az anyjához ment oda. Majd még egyszer megpróbálta megsimogatni, de ugyanúgy elhúzódott tőle. Sosem fordult még elő ilyen.
Aztán akkor mondja az anya, hogy a gyerek valamilyen mentális betegségben szenved. A srácon semmi nem látszott külsőleg, teljesen normálisan viselkedett. Utána már együtt folytatták a mondókájukat, hogy amikor a gyerek feszült lesz, akkor csak egy kutya simogatása tudja kibillenteni ebből az állapotából. Pár simogatás és minden rendben van a gyerekkel. Ezek után végül is meg tudta simogatni a kutyát, de a kutya teljesen másképp viselkedett vele, mint a megszokott.
Egy ilyen mentális betegséggel küzdő embert vajon egy másik kutya is felismerne, vagy ez a kutyámnak lehet valami egyedi érzéke ?
Ha más is lehetett a srác testszaga, ezt még nem érezhette meg a kutya, mert pont olyan irányból fújt a szél. Persze ezt csak utólag gondoltam végig, hogy érezhetett e valami egyedi szagot, de biztosan nem.
De akkor mi lehetett, amit érzékelt ?
Valószínűleg a viselkedése. A kutyák sokkal több mindent észrevesznek, mint az emberek. Te úgy láttad a srác teljesen normálisan viselkedik, de a kutya észrevett rajta valamit, amit te nem. Talán, hogy ideges, hogy feszült... és ezért úgy gondolta, jobb elkerülni, mert ezt fenyegetőnek érezte.
Szerintem erre bármelyik kutya képes.
A kutyák nagyon jó terápiás állatok, pont azért amit te is leírtál. Láttam egy kisfilmet arról, hogy a férfi kutyája jelez, még mielőtt a férfi eszméletét vesztené és elájul.
ők nagyon sok mindent megéreznek, amit mi nem :)
Lehet, hogy a fiú elötte már más kutyát is megsimogatott és ezt érezte rajta a kutyád a másik eb szagát.
De a kutyák amugy is többet kátnak,éreznek, mint az ember, aki szándékosan elnyomta magában az érzékeléseket.De szerencsére azért van néhány látó, akik még érzékelik az aurát, asztrál testet és bármi mást, amit a lebutított materialista már nem.
Nekem macskám van.Van, akivel barátkozik, van, akivel nem.Akivel nem, arrol egy idő után kiderül hogy nem valami jó ember és az állatokat sem szereti még ha az ellenkezöjét mutatja is.Vagy van akit például megmorog, ha megáll az ajto elött,pl gázorás vagy pizzafutár.
ma 09:38
Nem azt érezte, hogy sérült volt a fiú. Csak annyit érzett a kibocsájtott szagokból, hogy neki nem tetszik az az ember. Tudod, a kutyák képesek kiszagolni nagyon sok mindent, amit még a mai technikával sem sikerül. A kutyák a szagokat másként érzékelik, mint mi, emberek. Neked összefut a nyál a szádban, ha megérzed pl egy kedvelt étel illatát. Tudni fogod, az az illat ahhoz az ételhez tartozik. A kutya viszont annak az ételnek az összes összetevőjét egyenként érzi.
4-es
Látom nullát kaptál a hozzászólásodra, de nem tőlem, mert én is utálom, amikor ha kell ha nem valaki nyomja a pirosat, mert valakinek más a véleménye az adott kérdésről.
Úgy gondolom, ahhoz nem férhet kétség, hogy egy kutya olyat is érezhet, amit mi emberek nem és ez fordítva is igaz.
Mivel a kutyámat már jól ismerem és ilyen tartózkodást még sosem mutatott emberrel szemben, így arra kell gondoljak, hogy valamit megérzett.
Most jut eszembe, volt egy vizsgálat, mikor is kamerákkal figyelték a kutyákat, majd mikor a gazdája elindult hazafelé a munkahelyéről, akkor izgatottak lettek.
Próbálták mindenféle időpontokban és a kutya akkor is megérezte.
Erre ma még nincs magyarázat, de a vizsgálat igazolta, hogy létező dolog.
Bocs,hogy nem a kérdésre válaszolok,hanem az utána felmerült esetre. De pont nemrég volt egy dokumentumfilm,amiben azt állapították meg,hogy a gazdi szaga arra az időpontra bomlik le olyan mértékben,hogy a kutya felismeri azt a koncentràciót a levegőben.
Nem tudom,mennyire igaz,csak leírtam,mit láttam.
A kutyák sok szagot megéreznek, például azt is, ha valakinek, aki közeledik feléjük, macskája van, vagy ha az illetőnél lévő táskában korábban hús volt, mert a táska megőrzi a szagot egy darabig, mikor te már rég nem érzed, a saját háziállatod szaga rád ragad, stb. Valami olyat érzett a kutya azon a fiún, ami neki nem volt szimpi, de az anyuka azt a szagot nem vette át, ezért hozzá szívesebben odament.
Az én kutyám például elsőre bizalmatlan a macskásokkal, még ha nincs is náluk a macskájuk, pár hete egy ismerősömnek a táskáját szimatolta meg nagyon, az ismerősöm nem értette, mert a táskában csak ruha volt, aztán pár perc múlva leesett neki, hogy ja, hát azzal a táskával volt vásárolni, és hát igen, valami kutyáknak ínycsiklandó hús volt benne.
Nem véletlenül alkalmaznak kutyákat drogkeresésre például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!