A kutyák valóban érzik az emberen, hogy milyen a kedve, hogy fél e, hogy bátor e?
de ha egy ember foglalkozik más emberekkel akkor ő is megtudja mondani valakiről hogy fél e vagy nem.. annyira nem bonyolult megállapítani.
De hogy jön a félelem a depisséghez amúgy? Nem minden kutyához kell kőkemény határozott ember.. egy érzékenyebb megadóbb társasági kutyát kell választanod és kész. Előre szóljál a kennelbe ahol venni akarod a kutyát hogy ilyenre van szükséged.
Attól, hogy depresszív alkat vagy, még lehetsz határozott falkavezér. A kutyázás amúgy is javítani fog (szerintem) a hangulatodon.
Egyébként az enyémnek tök rossz a beleérző képessége. A múltkor eléggé ki voltam valami miatt, a kutyám meg folyton tolta az arcomba a plüss játékait :D PErsze lehet, hogy csak fel akart vidítani. Mondjuk sikerült is :D
Gondolom a testszagból, meg metakommunikációból. Pl ha valaki stresszel, ideges, akkor csípős szagú az izzadsága.
Hát nem tudom...nem vagyok nagy Cesar fan, de volt egy olyan rész, ahol az amúgy teljesen imádnivaló kutyája egy nőnek a nő balesete után eléggé megvadult. Depis lett a hölgy, és a kutya automatikusan elkezdte védeni.
Ha én kutyát vennék a helyedben, akkor egy menhelyről választott nagyon szubmisszív, felnőtt kutyát választanék, aki csupa szeretet.
A hormonoknak szaguk van. Persze nem a mi orrunkkal érezhető szaguk, de gondolj bele, ha vércukorszint leesést, meg epilepsziás rohamot tudnak előrejelezni, meg leheletes vattából tüdőrákot bejelezni, akkor az adrenalint, a feromonokat, meg minden ilyesmit is simán érzik.
Nem nagy varázslás, kémia.
Az meg, hogy fogékonyak erre, és kitanulták, hogy mi mit jelent az azért van, mert 30 ezer éve az embertől függ a létük, és fontos nekik, hogy jól tudjanak az emberrel kommunikálni.
A legújabb kutatások szerint 30 ezer, igen.
Te mennyiről tudsz? Azt hiszem korábban a 14 ezer volt a hivatalos, de most már bizonyos, hogy már a földművelés előtti korokban is velünk voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!