Így tarthatok kutyát?
Egyedül élek, kertes házban, szülőktől örökölt. 3 napot 12órázok, 3 napot szabad vagyok.
Mindenhol azt olvasom, a napi mozgatás mennyire fontos. Szeretnék kutyát, de tudom a munkanapokon nem lenne energiám, időm még egy 15 perces sétára sem, maximum játszani vagy simogatni, vagy kapcsolatot erősíteni, stb. A másik 3 napban mindennnap tudnék vele mozogni több órát.
Ti belevágnátok, vagy sem?
Nem kölyköt szeretnék, hanem olyan kutyát, aki felnőtt és nem igényli a napi többszöri etetést.
A kor, nem, nagyság, mindegy. Szomszédaim át tudnak jönni, pl vízcsere miatt, télen ha befagy vagy nyáron ha felmelegszik. De mivel ők is dolgoznak vagy idősek, sétálni nem fognak vele.
Mennyire lenne ez neki kínzás? Lehet így kutyát tartani?
Egy felnőtt kutyánál szerencsére már tudható sok minden (bunda, méret, aktivitás). Szerintem egy bundás, érett, nem izgága, nem munkamániás felnőtt kutyának ez így már nem kínzás. Munkás napokon segíthet, ha adsz neki valami agyfárasztó játékot, rágnivalót és azt a kevés időt, amit rá tudsz szánni, azt aktívan töltitek. Mondjuk ha lusta kutyát választasz, akkor e nélkül sem bontja le a kertet, viszont lehet, hogy kirándulni sem akar majd hosszabban. Ja és legyen jó a kerítésed, nehogy rászokjon az önsétáltatásra!
Egyébként igaza van annak, aki szerint egy gyepmesteri telephez, zsúfolt menhelyhez képest ez sokkal jobb a kutyának.
Simán tarthatsz. Hacsak nem valami husky vagy hasonszőrű fajta, ami napi 10-20 km futásra lett kitenyésztve. De egy átlagos kutyának ez megfelelő. Szerintem a munkanapjaidon is, ha játszol vele 20-30 percet, de aktívan (dobálod neki a labdát és van is akkor hely a kertben, hogy bőven tudjon futni), akkor simán elfárad.
Következetesen neveld és hajrá. :))
Én is így tartom a kutyám. Mikor megvettem még suliba jártam tehát minden nap volt séta, intenzív foglalkozás. Suli után hasonló beosztású munkát talaltam mint a tiéd. Eleinte megviselte, furcsa volt neki de kb 2hét és megszokta, a kert felásasa is abba maradt.
Persze ez úgy lenne ideális ha az embernek minden nap lenne elég ideje de a pénz nagy úr. Amúgy ha úgy fogadsz örökbe kutyát még így is jobb élet szamára mintha egy kennelbe lenne a nap nagyrészébe egy menhelyen.
Megengedem :)
Nekem pl egy kis terrierem van, ő alapvetően benti, de kertesben lakunk és ha esik az eső, nincs séta. Régebben akkor is mentünk, de be kellett, hogy ismerjem, hogy a kutyám nem szereti, ha vizes lesz, ilyenkor végig gyök kettővel kellett szinte vonszolnom magam mögött, miközben jó időben boldogan üget előttem. Szóval pl a mai is elmaradt :/ viszont helyette tanulunk és koordinációfejlesztő gyakorlatokat csinálunk.
Amúgy már íták, hogy sajnos a legtöbb kertesben tartott kutya kb sose sétál az életében.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Tegnap beszéltem a helyi menhelyvezetővel, egyeztettünk, kb 2 hét múlva kimegyek körülnézni. Mindenképpen ivartalan kutyust akarok, mert nem szeretnék becsúszott babákat, pont elég van az országban, na meg kevésbé lenne szökős, azt hiszem. A vezető ajánlása egyébként az, hogy idősebb kutyust válasszak, mert ők már nem igénylik a nagy mozgást, de senkinek sem kellenek és sok idős pusztul el a menhelyen. Szóval lehet ez lesz, hazahozok egy veteránt, ha sikerül választani.
Még előtte be kell szereznem pár dolgot, tálak póráz stb..
De remélem megtalálom azt, akivel nagy lesz a szerelem 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!