Tarthatok sok kutyát egyszerre?
Nagyon szeretem a kutyákat és nem tudom eldönteni, hogy milyen kutyust válasszak. Láttam Ceaser Millan műsorát a tv-ben és arra gondoltam, hogy lehetne nekem is sok kutyusom.
Kertes ház, 2500m², napi 8 órában dolgozok, "ülő munkát", tehát reggel és este is megtudnám alapisan mozgatni a kutyákat. Csak hétfőtől péntekig dolgozom, ezért hétvégén eltudom vinni őket kirándulni, úszni és kutyaiskolába is.
A fajták, amikben gondolkodom(nem az összes lenne, majd szűkítem a kört közben):
Holland Juhászkutya, Bernáthegyi, Máltai Selyemszőrű kutya, Labrador Retriever, Yorkshire Terrier, Német Juhászkutya, Beagle, Kuvasz, Olasz Agár, Amerikai Pitbull Terrier, Kanári Szigeteki Kutya.
Igazából arra is gondoltam, hogy " összeraknék" 1-1 kutyát és ilyen keverékeket keresnék menhelyen. Tehát pl: németjuhász és labrador keverék, kuvasz és bernáthegyi keverék stb. Mert túl sok kutyát szeretnék.
Köszi ha segítesz.
Nagyon szép álom.
De a valóság az kissé más.
A szomszédjaid nem tudom mennyire örülnének egy kutyafarmnak a telkük mellett. Ráadásul sok kutya sok kakit termel, sokba kerül az etetésük és a vakcinázásuk is.
Cesar kiskora óta kutyafalkákban élt, ezért mer olyan sokfajta és- féle kutyával együtt lenni. Ha Te is ilyen tapasztalt vagy, és nem riasztanak el a fentebb általam felvázolt dolgok, akkor hajrá!
Az idő egy dolog, de anyagilag is menne?
Kezdjük az ivartalanítással. Nagytestű szukánál simán 50-60 ezer. Csak az ivartalalanításuk lenne egy vagyon, ennyi kutyánál.
Emelett ott van az oltás, illetve oltások, mert ajánlott kb minden ellen beoltani, ha ennyien vannak.
Féreghajtás, minőségi kaja stb..
A mai fizetések mellett kb 1 kutyát normálisan tartani is luxus, gondold át, hogy menne -e ennyit tartani.
Én azt ajánlom, hogy kezdetben legyen 1-2 kutyád, őket tartsd jól.
Ha minden ok, akkor mehet később még fokokzatosan több.
De ne vágj bele hirtelen ennyibe, túl nagy falat lenne szerintem.
Persze nem egyszerre gondoltam 5 kutyát idehozni.
Szeretem a kutyákat nagyon, nem vaktában mutattam rá a fajtákra és nem hanyagolnám el őket.
Tudom mivel jár egy kutya tartása, régen a szüleimnél 3 szokott lenni.
Most a párommal élek egy tanya szerű helyen, nincs sok szomszéd, de ami van, ott is több kutya van, pásztorkutyák, őrkutyák.
Nemrég költöztünk ide és most felmerült bennem egy kisebb kutyatanya lehetősége. Párom szerint hülyeség idehozni ennyi kutyát, de nem ellenzi, mivel ő is szereti az állatokat és megszokta a hülyeségeimet:)
Csirkék már vannak, illetve az ólak miatt ideszokott pár cica is, de ők igazából nem a mieink, csak egerésznek itt:D
Nézegetem már a menhelyeket, hirdetési oldalakat.
Azért kérdem, hogy össze lehetne-e kovácsolni egy jó kis csapatot, vagy ez csak Ceaser nek, mint kutyákkal suttogónak sikerülhetett?
Egyébként, abban a műsorban, amit én láttam, Ceasernek 30 kutyája volt, én nem ennyiben gondolkodom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!