Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tarthatok sok kutyát egyszerre?

Tarthatok sok kutyát egyszerre?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a kutyákat és nem tudom eldönteni, hogy milyen kutyust válasszak. Láttam Ceaser Millan műsorát a tv-ben és arra gondoltam, hogy lehetne nekem is sok kutyusom.

Kertes ház, 2500m², napi 8 órában dolgozok, "ülő munkát", tehát reggel és este is megtudnám alapisan mozgatni a kutyákat. Csak hétfőtől péntekig dolgozom, ezért hétvégén eltudom vinni őket kirándulni, úszni és kutyaiskolába is.

A fajták, amikben gondolkodom(nem az összes lenne, majd szűkítem a kört közben):

Holland Juhászkutya, Bernáthegyi, Máltai Selyemszőrű kutya, Labrador Retriever, Yorkshire Terrier, Német Juhászkutya, Beagle, Kuvasz, Olasz Agár, Amerikai Pitbull Terrier, Kanári Szigeteki Kutya.

Igazából arra is gondoltam, hogy " összeraknék" 1-1 kutyát és ilyen keverékeket keresnék menhelyen. Tehát pl: németjuhász és labrador keverék, kuvasz és bernáthegyi keverék stb. Mert túl sok kutyát szeretnék.

Köszi ha segítesz.

2017. aug. 31. 07:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, sok tenyésztő is tart otthon 6-7 kutyát. Az már más kérdés, hogy rámegy a gatyája is az etetésre, féreghajtásra, oltásokra, élesködők elleni védekezésre, stb stb.

Etetésnél gondolom tudod, hogy a kilók számítanak, hogy mennyi tápot kapnak. Ha egy közepes minőségű tápot veszel,az napi 3566 forint(igen, kiszámoltam az összes fajtára amit felsoroltál:D). Ez egy hónapban 106980. Ez rengeteg pénz. És ez még csak a kajájuk.

Cesarnél meg el ne higgye senki, hogy egyedül csinálja. :D Vannak alkalmazottai. Illetve ő azért nem a Kutyapszichológiai Központban lakik, ott sok kutya van akit rehabilitálnak, de azért az nem mind az ő kutyája. :D

2017. aug. 31. 09:21
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Persze, össze lehet kovácsolni egy falkát, ha egyesével hozod őket, csak akkor hozol újat, ha a meglévők már tökéletesen meg vannak nevelve és azonos igényű fajtákat választasz. Ha összeraksz több teljesen különböző igényű fajtát, mint például amiket itt felsoroltál, akkor sokat fogsz szenvedni.
2017. aug. 31. 09:29
 13/25 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

Majd kalkulálok:D

2017. aug. 31. 09:40
 14/25 anonim ***** válasza:
56%

Cm műsoraiban olyat gondolom sosem látni, hogy ő nincs a kutyái közt. Hogy csak a falka életét mutatják rejtett kamerákkal. Nem ismerem a sorozatot, 7-8 részt láttam, de annyi baromság volt benne, hogy nem tudtam huzamosabban nézni.

Amiket választottál fajtákat, ismered? A hollandot? A kanári szigetekit? A pitet? Ez a három a legkomolyabb fajta, dominánsak, agresszívek. Ezek nem családi kutyák, nem lehet őket csak úgy tartani, csak simogatni és sétálgatni velük. Náluk így vagy úgy, de ki fog jönni az agresszió. Azt fogod tudni kezelni?

2017. aug. 31. 09:52
 15/25 anonim ***** válasza:
37%

Mivel általában nem tiltja semmi (a józanészen kívül) tartani tarthatsz. Más kérdés, hogy célszerű-e, és észszerű-e?

Egy dologra biztosan jó, hogy uborkaszezonban jó téma leszel a bulvár médiának, amikor kimennek az ál-állatvédők a jegyző, meg a NÉBIH és társai elkobozni a szerencsétlen agyonkínzott beteg, lesoványodott, sérült kutyákat. Majd felkerülnek a brutális fotók a facebookra és az 1%-os kampányban a közeli ál-állatvédőszrvezetek mutogathatják.

Valódi állatvédőknek meg jó munició lesz az állatvédelmi Tv és a kapcsolodó jogszabályok szigorításához. Ha ezzel a néhány megkínzott kutyával sikerült további több száz kutyát megmenteni lehet, hogy azt mondanám, hogy vágj bele, mert jól járunk majd vele.

Utána legrosszabb esetben kapsz állatkínzásért 2 évet 3 évre felfüggesztve.

2017. aug. 31. 11:33
 16/25 anonim ***** válasza:
54%

Facebookon is van egy magyar pasi akinek volt év elején 15 kutyája, majd most van kb. 30 és mindennaposak az összemorgások, egymás tépése...vannak rejtélyes módon eltűnt kutyák stb. Az más kérdés, hogy nem igen fegyelmezi őket, és soha nem sétálnak azok a kutyák, csak a kennelből ki vannak engedve a nagy telekre és kész.

Aztán a minap láttam egy olyan videót ahol a szomszéd videózta le amint egy kb. 5-6 kutyából álló (labradorok, bichon-szerű kutyák) falka tép egy már megölt bichont.

Aki tömegesen akar kutyákat tartani (mert két kutya is már egy falka) az készüljön fel az ilyen horror dolgokra is.

2017. aug. 31. 11:48
 17/25 A kérdező kommentje:

De én nem 15-30 kutyák akarok tartani. Nem lesznek lesoványodott, beteg meg egymást összetépett kutyáim.

Észszerű keretek közt gondolkodom, egyenlőre egy lesz és maximum 6-7.

Ha az első már normális, jól nevelt, szocializált, akkor jön majd egy másik.

Nem vagyok olyan hülye, hogy egyszerre összeeresztek 15 kutyát, aztán "majd ellesznek" és ott hagyom őket. Dehogyis.

Egyébként, ha jól lesznek tartva, megfelelő kaja, pihenőhely, mozgás terület és viszem őket kirándulni, suliba stb, akkor miért vinnék el a kutyákat? Csak mert nem 2-en hanem 5-en vannak?

(Egyébként nincs annál jobb, amikor egyszerre legalább 3 kutyával sétálsz, bújócskázol az erdőben, futkározol a réten vagy bírkózol:))

2017. aug. 31. 12:32
 18/25 A kérdező kommentje:

Ja, a konfliktus elkerülésére sok megoldás van.

Mindenképp ivartalanítva lesz az összes, csak a jelenlétemben, egymástól elegendő távolságra kapnak enni és az elején egyesével, fokozatosan szoktatom őket egymáshoz, illetve alaposan megválasztom a leendő kutyákat.

2017. aug. 31. 12:35
 19/25 A kérdező kommentje:
Az lenne igazából csak a kérdésem, hogy kivitelezhető-e, van-e erre vmi törvény a kutyáknak jó lenne-e stb.
2017. aug. 31. 12:37
 20/25 anonim ***** válasza:
Akkor még egyszer, ha csak nem tudszs a kutyáiddal foglalkozni 0-24 órában és kifizetni azt a rengeteg pénzt amibe több kutya kerül akkor egyértelműen nem jó a kutyáknak. Elméletileg - bár ebből most alkotmányjogi vita van és nem emlékszem, hogy hol tart most az AB és a Kúria eljárása - több önkormányzat övezetei besorolás szerint korlátozza az egy ingatlanon tartható állatok számát. De ezt többen megtámadták és most megy a jogi csűrés-csavarás. Bár lehet, hogy már megvan az AB határozat tényleg kb. 2 hónapja nem néztem ezeket, de akkor bocs ha időközben megszületett. Akkor valaki kiegészíti amit írtam.
2017. aug. 31. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!