Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tarthatok sok kutyát egyszerre?

Tarthatok sok kutyát egyszerre?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a kutyákat és nem tudom eldönteni, hogy milyen kutyust válasszak. Láttam Ceaser Millan műsorát a tv-ben és arra gondoltam, hogy lehetne nekem is sok kutyusom.

Kertes ház, 2500m², napi 8 órában dolgozok, "ülő munkát", tehát reggel és este is megtudnám alapisan mozgatni a kutyákat. Csak hétfőtől péntekig dolgozom, ezért hétvégén eltudom vinni őket kirándulni, úszni és kutyaiskolába is.

A fajták, amikben gondolkodom(nem az összes lenne, majd szűkítem a kört közben):

Holland Juhászkutya, Bernáthegyi, Máltai Selyemszőrű kutya, Labrador Retriever, Yorkshire Terrier, Német Juhászkutya, Beagle, Kuvasz, Olasz Agár, Amerikai Pitbull Terrier, Kanári Szigeteki Kutya.

Igazából arra is gondoltam, hogy " összeraknék" 1-1 kutyát és ilyen keverékeket keresnék menhelyen. Tehát pl: németjuhász és labrador keverék, kuvasz és bernáthegyi keverék stb. Mert túl sok kutyát szeretnék.

Köszi ha segítesz.

2017. aug. 31. 07:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha már ilyen terved van, így szereted az állatokat, és keret is lenne rá, miért nem leszel több kutya ideiglenes befogadója? Lenne mondjuk pár saját és pár (nyilván nem 10-20) ideiglenes, akiknek gazdit keresel. Mindig kutyák között lennél, de segítenél is rajtuk. Ennek lenne értelme, jó célt szolgál.
2017. aug. 31. 14:09
 22/25 anonim ***** válasza:
84%
Még az utolsó vagyok. Én is 8 órát dolgozom egy nap (hétvégén nyilván nem), és így is azt érzem sokszor, hogy kevés az az idő amit az egyetlen kutyámmal töltök. Ötre, hatra, tízre pláne nem elegendő ez az idő, amit szánnál rájuk.
2017. aug. 31. 14:10
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Tarthatsz, de ne tedd. Munka mellett ez nem megoldható. Nálunk 16kutya van most, alapítványként, a fele kölyök Igazából a halálnál jobb, de messze nem ideális se nekik,se nekünk.

Hiába a seta, a foglalkozás,gazdijuk igazából nincs. Nekünk pedig életünk nincs ezen kivul,hiszen nem hagyhatom itt oket.

2017. szept. 1. 02:35
 24/25 anonim ***** válasza:

1. Mi alapján választottad a fent említett fajtákat? El nem tudom képzelni ..Ezek a kutyák teljesen különbözők ezért át kéne ezt is alaposan gondolni..

2. A menhely ötlete tényleg elég jól hangzik. Legalább megtudnád mennyit kell dolgozni..

3.Egy kutya oltasai ill. a chip 30 ezernél kezdődik..ez pedig 5 kutya esetén nem feltétlen egy olcsó dolog..

2017. szept. 2. 17:20
 25/25 anonim ***** válasza:

Jogász vagyok. Jogszabályilag nincs megkötve, hány kutya lehet egy háztartásban, van AB hatàrozat, mely jogellenesnek mondta ki az olyan önkormányzati rendeletek és alacsonyabb szintű rendelkezéseket(pl. társasházi hàzirend), melyek a szomszédok beleegyezéséhez közik a kutyatartást vagy létszámstopot tartalmaznak. Ez ugyanis nem egyeztethető összes a tulajdonjog egyik részjogosultságával, a szabad rendelkezés jogával. DE: vannak bizonyos közegészségügyi előírások, melyeket szintén be kell tartani, vagyis ha kosz van, büdös a kutyàk körül, igenis, jelenthetik a jegyzőnél a szomszédok.

Szemèlyes vélemèny: eszedbe ne jusson napi 8 óra munka mellett ennyi kutyát tartani. Az anyósomnak-ideiglenes gazdiként- volt egy időben 5 nagytestű kutya, volt fajtatiszta is, keverék is. Ő otthon dolgozik, folyton otthon volt velük, de így is azt mondta, hogy ha nem vészhelyzet lett volna, nem vàllalja be, mert nem tudott velük eleget foglalkozni.

2017. szept. 9. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!