Farkast tarthatok? (Mint kutyát)
Előbb nézd meg ezt a dokumentumfilmet, aztán rájössz, hogy nem lehet farkast kutyaként kezelni. De tényleg nézd meg, érdekes! ;)
Nagyon nehezen juthatsz engedélyhez, ha egyáltalán...
A farkas azonban nagyon nehezen szelídíthető meg. Nem háziasított faj.
Nézz utána Virányi Zsófia, Kubinyi Enikő, Miklósi Ádám kísérletének, amelyet az ELTE keretében csináltak 2001 és 2003 között. Farkasokat próbáltak kutya módra tartani.
Egész röviden összefoglalva nem sikerült
Én is a 4-es válaszoló álltal belinkelt videót akartam megmutatni :)
A farkas teljesen alkalmatlan arra, hogy úgy tartsd mint egy kutyát. A kutyát már nagyon régóta szelektalja az ember és jellemében, szokásokban nagyon eltérnek egymástól. (Tartásukhoz, amúgy is engedély szükséges)
Mivel sok ember gondolkodik ilyenen, vannak bizonyos kutyafajták, amiket (jellemzően valóban farkasok bevonásával) nagyon hasonlóra tenyésztettek. Ilyen pl. a saarloosi farkaskutya, csehszlovák farkaskutya. Azonban ezeknek a fajtáknak, nagyon speciális igenyeik vannak, nagyon kevés embernek valók.
#3-as,, az "amit szerencsere nemfogsz" reszt kihagyhattad volna :) szerintem nem neked kell megitelni ,hogy a dolgokat.
A tobbieknek koszi.
De gyakorlatban ,ha lenne engedelyem ,tarthatnam nem? Az mar mas kerdes,hogy veszelyes lenne,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!