Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Farkast tarthatok? (Mint kutyát)

Farkast tarthatok? (Mint kutyát)

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdés ,hogy farkast (nem farkaskutyát) tarthatok e ,úgy mint egy kutyát ,vagy arra kell valami engedély ?

2018. márc. 1. 19:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
64%

Nem külön faj.

Canis lupus familiaris. Ez a tudományos megnevezése.

A szürke farkas (Canis lupus lupus) egyik már kihalt alfajának háziasított változata.

[link]

2018. márc. 2. 09:17
 22/28 tatagami ***** válasza:
58%

A veszélyes állatok tartásának jogi szabályozása:

[link]

Ha a feltételeknek megfelelsz akkor tarthatsz. Régen pár éve olvastam itt gyakorin, hogy valaki akart tigrist tartani. A feltételeknek megfelelni többe került mint 4-5 tigris került volna egész élete folyamán, megfelelő méretű terület, fal, lehet alacsonyabb a fal ha belül árok-vizesárok van, beleegyező nyilatkozat szomszédoktól, végzettség vagy alkalmazott akinek van. Nem tudom lett e belőle valami. Most rákerestem neten olyan 7500-10000 dollár között mozog egy tigris kölyök ára.

Farkas hirdetések amiket beadott Google:

[link]

Nagyrészt amerikaiak és sok a farkas+kutya keverék. Tiszta farkast 1400$-ért láttam. De kint Amerikában is államonként változnak a tartási feltételek ha jól tudom az egyik minimum az 5 acre föld terület biztosítása. Repülővel idehozatni pedig..... jobban jársz ha te költözöl inkább oda.

2018. márc. 2. 12:05
 23/28 A kérdező kommentje:

Utolso,koszi.

Ez volt a kerdes.

Vegre valaki feltudta fogni es valaszt tudott ra adni,nem pedig a hulyeseget hajtotta

2018. márc. 2. 12:31
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem nem ez volt a kérdesed. Neked az volt a kérdésed, hogy tarthatod-e úgy, mint a kutyát. Amire a válasz nem. Ha azt kérdezted volna, milyen feltételekkel lehet farkast tartani, akkor valószínűleg több megfelelőbb válasz érkezett volna. Azért mert neked nem megy a szövegértés nem mi vagyunk hü_lyék.
2018. márc. 2. 13:44
 25/28 A kérdező kommentje:

"...tarthatok e ,úgy mint egy kutyát ,vagy arra kell valami engedély ?"

Talan ez a felmondaton van a hangsuly.

Arra celoztam,hogy engedely nelkul (mint egy kutyat)

Az lehet,hogy ketertelmu es felreertheto a kerdes ,de ettol meg mem kell bunkonak lenni,flegmazmi.

Es nem nekem nem megy a szovegertes,szimplan csak ketertelmuen fogalmaztam.

2018. márc. 2. 15:16
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
A farkas nem szelídíthető. Nagyon gyötrelmes munka árán talán egy-két ember még megtűr, de ettől még simán rájuk támadhat és rajtuk kívül másnak nem is tanácsos a közelükbe menni.
2018. márc. 2. 18:33
 27/28 A kérdező kommentje:
Aki a kerdesre valaszolt/segitokesz volt ,annak ment a zold:)
2018. márc. 2. 19:11
 28/28 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a "szelíd" farkasok mind úgy lettek nevelve, hogy 3-4 hetes korukban elvették őket az anyjuk mellől, és ember gondozta őket. Nagyon fontos nekik már ilyen kiskortól kezdve az emberhez szoktatás, mert különben sosem lesznek igazán szelídek. Míg a 8 hetes kutyakölyök inkább az emberhez megy oda, addig a farkasok inkább a fajtársakat választják.

Nekik olyan dolgok nem alapok, hogy a lakásban nem mászunk fel az asztalra. Sokkal önállóbbak, nem várják az ember utasítását, maguktól oldják meg a problémákat. Nem mellesleg nagyok és erősek, hatalmas mozgásigénnyel. Valószínűleg sosem lenne köztetek olyan kötődés, mint amit egy kutya ki tud alakítani.

A kérdésre válaszolva pedig: szerintem nem engedélyezett, de ha az is lenne, akitől vehetnél valószínűleg úgyse adná oda másnak, csak tapasztalt profiknak. Hozzá nem értő kezekben nagyon veszélyes lehet.

2018. márc. 2. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!