Farkast tarthatok? (Mint kutyát)
Most is van a szánhúzóknál hibrid, illetve tart ismerősöm is kettő hibridet. Nehezen nevelhetőek, nagy mozgásigényűek, emberekkel szemben nagyon bizalmatlanok, fizikai bántalmazásuk még csekély mértékben is tilos.
Minden kisebb állatot levadásznak, rossz szocializáltsággal gyerek vagy akár felnőttet is. Személyesen megtapasztaltam, hogy nagyok, gyönyörűek, de a természetük valamelyik egyedben egyáltalán nem kutya, hanem igazi farkas.
Cseh farkaskutya élő példa, hiába FCI által elismert fajta, nem mindenkinek való, ezért is van nagyon kevés tenyésztő. Még tapasztalt kiképzőknek is kihívás egy szeszélyes jellemű hibriddel vagy cseh farkassal dolgozni, nem még egy igazival.
Egyébként van lehetőség farkasok közé bemenni, régebben Veresegyházán, nem tudom, hogy a farkas program működik e még, inkább maradj ennél és ne akarj farkast tartani.
Utolso ,koszi.
Kerdes arra iranyult ,hogy tarthatok e..
Nyilvan nem akartam holnap elmenni a Tescoba es venni egy farkast,de sajnos ahogy latom szinte mindenkinek ez jott..
Erdekelt ,hogy mik a lehetosegek,hogy erdemes e ilyenben gondolkodni.
Szimplan informalodas volt a cel.
Nagy elhivatottság és szakértelem kell hozzá, hogy sikerüljön:
Fiatal koromban valamikor 1990-ban találkoztam vele a Kálvin térnél. A "találkoztam" az túlzás, jött szembe három farkassal, akik póráz nélkül szabadon követték, és megszólítottam, hogy "ugye ők nem kutyák...". Mondta hogy nem. Hozzá is lehetett nyúlni mindegyikhez, sosem felejtem el.
Én még kutyát sem láttam ennyire leszarni a környező ingereket, ahogy ők hárman teljesen flegmán, csak a gazdájukra figyelve követték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!