Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Farkast tarthatok? (Mint kutyát)

Farkast tarthatok? (Mint kutyát)

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdés ,hogy farkast (nem farkaskutyát) tarthatok e ,úgy mint egy kutyát ,vagy arra kell valami engedély ?

2018. márc. 1. 19:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%
Nehéz a felfogásod. Nem, mert ez farkas és nem kutya! Más faj, más tulajdonságokkal és egészen más szükségletekkel! Komolyan, mintha tigrist akarnál szobacicának tartani...
2018. márc. 1. 21:36
 12/28 A kérdező kommentje:
#11 - ha peldat hozol fel legalabb jo peldat hoznal...tigrist tartanak "szobacicanak" ...
2018. márc. 1. 22:02
 13/28 anonim ***** válasza:
91%

Most is van a szánhúzóknál hibrid, illetve tart ismerősöm is kettő hibridet. Nehezen nevelhetőek, nagy mozgásigényűek, emberekkel szemben nagyon bizalmatlanok, fizikai bántalmazásuk még csekély mértékben is tilos.

Minden kisebb állatot levadásznak, rossz szocializáltsággal gyerek vagy akár felnőttet is. Személyesen megtapasztaltam, hogy nagyok, gyönyörűek, de a természetük valamelyik egyedben egyáltalán nem kutya, hanem igazi farkas.

Cseh farkaskutya élő példa, hiába FCI által elismert fajta, nem mindenkinek való, ezért is van nagyon kevés tenyésztő. Még tapasztalt kiképzőknek is kihívás egy szeszélyes jellemű hibriddel vagy cseh farkassal dolgozni, nem még egy igazival.

Egyébként van lehetőség farkasok közé bemenni, régebben Veresegyházán, nem tudom, hogy a farkas program működik e még, inkább maradj ennél és ne akarj farkast tartani.

2018. márc. 1. 22:59
 14/28 A kérdező kommentje:
Koszi:)
2018. márc. 1. 23:10
 15/28 anonim ***** válasza:
81%
Még ha tarthatnál is, inkább ne tarts, mert nem fogod tudni kielégíteni a szükségleteit, és csak szenvedne akkor. Amúgy tényleg nézd meg a filmet, amit valaki belinkelt.
2018. márc. 2. 01:38
 16/28 A kérdező kommentje:

Utolso ,koszi.

Kerdes arra iranyult ,hogy tarthatok e..

Nyilvan nem akartam holnap elmenni a Tescoba es venni egy farkast,de sajnos ahogy latom szinte mindenkinek ez jott..

Erdekelt ,hogy mik a lehetosegek,hogy erdemes e ilyenben gondolkodni.

Szimplan informalodas volt a cel.

2018. márc. 2. 01:55
 17/28 anonim ***** válasza:
57%
Egyetértek az előttem szólokkal, csak egy pontosítás. A farkas és a kutya nem külön faj.
2018. márc. 2. 08:20
 18/28 anonim ***** válasza:
Ez igaz: genetikailag ugyanaz. Egy tetszőleges fajtájú farkas és egy csivava párosodásából nemzőképes utódok születnének (nem úgy, mint a ló és szamár esetén: minden öszvér meddő).
2018. márc. 2. 09:00
 19/28 anonim ***** válasza:
36%
De, a farkas és a kutya külön faj. Lehet, hogy szaporodni képes utódok lesznek (ahogy a kutya-sakál keresztezésből is), de ettől még külön fajnak számítanak. Etológusok, biológusok ezt alá fogják támasztani.
2018. márc. 2. 09:04
 20/28 anonim ***** válasza:
56%

Nagy elhivatottság és szakértelem kell hozzá, hogy sikerüljön:

[link]

Fiatal koromban valamikor 1990-ban találkoztam vele a Kálvin térnél. A "találkoztam" az túlzás, jött szembe három farkassal, akik póráz nélkül szabadon követték, és megszólítottam, hogy "ugye ők nem kutyák...". Mondta hogy nem. Hozzá is lehetett nyúlni mindegyikhez, sosem felejtem el.

Én még kutyát sem láttam ennyire leszarni a környező ingereket, ahogy ők hárman teljesen flegmán, csak a gazdájukra figyelve követték.

2018. márc. 2. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!