Ilyen időbeosztással tarthatok kutyát vagy neki ez nagyon kevés?
Reggel: 6.10-7.10-ig séta benne szellemi, fizikai lefárasztás (trükk tanulás, bandázás más kutyákkal, kutyafuttató, labdázás) majd én elmegyek suliba.
Délután: Amikor hazaérek a suliból (kb. 3-4 óra) séta: ha háromra érek haza akkor 15.00-16.30-ig ha négyre akkor 16.00-17.30-ig. Ez alatt az idő alatt is tanítanám, labdáznék vele. A lényeg hogy jól érezze magát. :)
Majd 18.30-kor vacsi. B.A.R.F.-al etetném.
Este: 19.30-20.00-ig vagy 20.30-ig (itt is labdázás és fárasztás megy trükk tanulás)
Majd egy utolsó séta 21.50-22.00-ig ez már csak egy gyors eü. séta.
Ja és a séta alatt nem a monoton gyaloglást értem hanem pl roller/bicikli mellett futás és a többi amit felsoroltam.
Nyaranta vinném úszni is. 2-3 havonta látogatnánk a kozmetikust. Természetesen ha kell akkor egyből vinném orvoshoz. Szerintetek ennyi foglalkozás kevés vagy elég egy kutyának? Menhelyi keverék lenne vagy fajtamentőtől hoznánk. Ja és kistestű kutyus. Amilyen fajták szóba jöhetnek: tacskó, havanese, bolognese, yorkshire terrier, máltai selyemkutya, uszkár, törpe pincser, shi tzhu
És nem a divat miatt néztem ki ezeket a fajtákat hanem mert kicsik és mert tetszenek jellemre.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Igen, tarthatsz, ha ezt akár 15 évig is vállalod (később egyetem vagy munka mellett is).
Egy nem túl nagy mozgásigényű kutyusnak elég lesz ennyi.
Az időbeosztásod előre nem tudhatod. Ráadásul nem lesz mindig ennyi időd, hidd el.
A kistestű kutyák közül több faj nem bírja az ilyen nagy intenzitású mozgást. Egy tacskó ízületeit pl kikészíted, ha napi 1,5 órán át futtatod a bicikli mellett. Télen meg a kis testük és a kis zsírtömegük miatt egy pillanat alatt megfázhatnak, vagy megfagynak. Ezért is nem javasolják a fent felsoroltakat kint tartani.
Az időbeosztás szempontjából a reggeli pisi-kaki, a délutáni kis séta, az esti eü séta elég, főleg ilyen kis mozgásigényű ebek esetén.
Elsőnek:
amíg suliban van, addig nem szarik a kutya, hanem alszik, pihen (kivéve, amíg pici kölyök, olyankor többet kell takarítani nyilván).
Ha randira megy, miért ne vihetné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!