Kölyök Kutya vásárlásnál átvertek kicsit, mit tegyek a kutyával? Segítene valaki? Valószínűleg szaporító lenne az eladó?
Sziasztok!
Először is, nincsen bajom azzal sem ha "szaporító"
nekem semmi közöm ehhez a részhez.
Vettünk pár hónapja egy kölyök kutyát, állítólag 8 hetes volt amikor
elhoztuk azt mondta az eladó. De a kisállat egészségügyi kis könyvben nem szerepel a kutya születési dátuma. Mindegy.
Interneten láttuk a hirdetést, elmentünk , stb... Odaérve a címre amit az eladó mondott már furcsa volt minden. Volt vagy 6 kennel tele kutyával, továbbá egy nagy kalitka szerű valami az udvaron ami tele volt sárga színű papagáj féle madarakkal! Le döbbenetem. Ennyi papagájt meg a kisállat kereskedésben sem látok! Volt vagy 50 nyúl is egy másik ketrecbe!
Jól van gondoltuk mindegy ehhez nekünk semmi közünk , csak csodálkoztunk rajta.
Megkaptuk a kiskutyát , a pénzt kifizettük érte, kaptuk a hiányos kis könyvet is, stb... Ennyi, hazajöttünk a cuki kiskutya minden időnket lefoglalt. Ahogy nőtt, egyre nyilván valóbbá vált hogy nem fajtiszta kutya hanem sajnos keverék. Oké, nagy részében németjuhász kutya, de nem fajtiszta németjuhász kutya mint ahogy az eladó mondta nekünk! Ez leginkább a viselkedésében látszik. Direkt azért kell nekünk németjuhász kutya mert magas intelligencia szinttel rendelkezik!
3 németjuhász kutyánk volt életem során, úgyhogy minden bizonnyal ki merem mondani hogy ennek kevés köze van a németjuhász kutyához, egy Rottweiler kutya viselkedése hasonlítható igazán hozzá. Külsőleg sem az igazi így hogy már a végleges bundája kinőtt, mert ugye a "baba" szőre kihullott és nőtt másik stb...
Lényeg hogy lettünk verve, és itt egy olyan kutya akit bár már nagyon megszerettem, megszerettünk, de nem az a kutya amiért elmentünk az eladóhoz.
Tudna valaki segíteni hogy egy keverék kutyát hogyan próbáljak megtanítani normálisan viselkedni? Nagyon rossz!
"Egy keverék kutyát hiába próbálok tanítani, ezesetben felesleges."
Én értelmesnek tartom magam, de esküszöm nem értem, honnan veszed ezt a hülyeséget.
Nekem keverék kutyám van. Ráadásul felnőttként hoztam a menhelyről. Remek kutyát neveltem belőle. Tehát tudtam és még ma is tudom tanítani, bármilyen új dologra.
Nem csak az enyém a szerencsés kivétel. Minden ismerősömnek keverék kutyája van, és azok is jól nevelt, tanítható kutyák. Nem találkoztam még olyannal, amelyik ne lenne az. Mindegy, hogy fajtatiszta vagy keverék.
Agyonszaporított kutyáknál előfordulhat idegrendszeri betegség, de annak nem az a tünete, hogy nem lehet tanítani a kutyát, hanem sokkal súlyosabb (pl. egészségügyi) tüneteket produkál. Ti szerintem csak szimplán nem értetek hozzá, hogy hogy is kell nevelni egy kölyköt / vagy úgy általában bármilyen kutyát.
Nem bántásból, de ez az igazság.
Bár ha leírnád konkrétabban, hogy mi a porbléma vele, talán tud valaki tanácsot adni.
És vigyétek kutyaiskolába, ott majd megtanítanak titeket, hogyan kell bánni egy kutyával.
Egyik szavaiddal ütöd a másikat!
Nos, és a NJ fajtamentő alapítványnál is minden kutya törzskönyvezett? Hoppá :-))
Te írtad hogy: "azok tényleg németjuhászok , nem rotik" .
Tényleg = valóban. Mindegyiküknek van törzskönyve? Nos? Akkor csak és kizárólag akkor nem keverék egy németjuhász kutya ha van törzskönyve? :-))) Nekem aztán mindegy, ugyanis nekem nem a törzskönyv kell , nem azért szeretem a kutyát mert van papírja avagy sem.
Itt írta valaki azt az alapítványt arra reagáltam csak. Én egy szóval nem említettem, nem is érdekel. Csak reagálok arra amit valaki irt. Hogy ott bezzeg tényleg"németjuhászok vannak".
Vitát lezártam!!!
Amúgy ne aggódj kedves szakértő szak szavak doktorátusa, mert utána néztem és az eladó akitől vettük a kölyök kutyát, már Labrador kiskutyákat hirdet a neten, "fajtiszta kiskutyák" szöveggel... 😏😏😏
Fajtiszta, törzskönyv nélküli kolyök labdabor eladó jelenleg nála :) Hirdetés szövege , ő maga írja le. Tessék lehet vitázni.
Lablador* elírtam.
Fajtiszta, törzskönyv nélkül eladó. Így hirdet jelenleg is. Akkor miért is én vagyok a hülye még mindig?
Ő hirdet így.
Úgy látszik "bővítette" az áru készletet :-))
Viccet félretéve, nagyon szomorú hogy a kutyákat szinte áru cikknek képzelik egyesek :-((((
Eleve egy tenyésztő törzskönyvvel, minőségi garanciával és adásvételi szerződéssel adja a kutyát, melyben tehet kikötést az ivartalanításra. Illetve a tenyésztő nem adja csak úgy oda a kiskutyát, hanem elbeszélget veled, hova, milyen környezetbe kerül, tisztában vagy e a fajta szükségleteivel.
Amúgy a szaporítót jelenteni kell őket a nav is szereti, mert gondolom számlát se kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!