Kölyök Kutya vásárlásnál átvertek kicsit, mit tegyek a kutyával? Segítene valaki? Valószínűleg szaporító lenne az eladó?
Sziasztok!
Először is, nincsen bajom azzal sem ha "szaporító"
nekem semmi közöm ehhez a részhez.
Vettünk pár hónapja egy kölyök kutyát, állítólag 8 hetes volt amikor
elhoztuk azt mondta az eladó. De a kisállat egészségügyi kis könyvben nem szerepel a kutya születési dátuma. Mindegy.
Interneten láttuk a hirdetést, elmentünk , stb... Odaérve a címre amit az eladó mondott már furcsa volt minden. Volt vagy 6 kennel tele kutyával, továbbá egy nagy kalitka szerű valami az udvaron ami tele volt sárga színű papagáj féle madarakkal! Le döbbenetem. Ennyi papagájt meg a kisállat kereskedésben sem látok! Volt vagy 50 nyúl is egy másik ketrecbe!
Jól van gondoltuk mindegy ehhez nekünk semmi közünk , csak csodálkoztunk rajta.
Megkaptuk a kiskutyát , a pénzt kifizettük érte, kaptuk a hiányos kis könyvet is, stb... Ennyi, hazajöttünk a cuki kiskutya minden időnket lefoglalt. Ahogy nőtt, egyre nyilván valóbbá vált hogy nem fajtiszta kutya hanem sajnos keverék. Oké, nagy részében németjuhász kutya, de nem fajtiszta németjuhász kutya mint ahogy az eladó mondta nekünk! Ez leginkább a viselkedésében látszik. Direkt azért kell nekünk németjuhász kutya mert magas intelligencia szinttel rendelkezik!
3 németjuhász kutyánk volt életem során, úgyhogy minden bizonnyal ki merem mondani hogy ennek kevés köze van a németjuhász kutyához, egy Rottweiler kutya viselkedése hasonlítható igazán hozzá. Külsőleg sem az igazi így hogy már a végleges bundája kinőtt, mert ugye a "baba" szőre kihullott és nőtt másik stb...
Lényeg hogy lettünk verve, és itt egy olyan kutya akit bár már nagyon megszerettem, megszerettünk, de nem az a kutya amiért elmentünk az eladóhoz.
Tudna valaki segíteni hogy egy keverék kutyát hogyan próbáljak megtanítani normálisan viselkedni? Nagyon rossz!
1. Eleg baj, hogy nincs semmi bajod a szaporitokkal! - Persze, hogy atver, ha mindent szabalyszeruen csinalna, ugy, ahogy eloadja, tenyeszto lenne -
de ez a kisebb baj, de az allatait kizsigerli, ez az alapveto gond!
2. Ugyanugy neveled. Nekem regen tk-s nemet juhaszom volt, most meg kuvasz keverekem van, nem szamit. Mondjuk en direkt kevereket akartam...
45000 Ft volt.
Én nem akartam törzskönyves kutyát, szó sincsen erről , nekem csak egy nem keverék németjuhász kutya kellett volna. Az sem érdekel hogy éppen ferdehátú avagy hagyományos egyenes hátú, csak ne keverék legyen!
Melyik kölyök kutya nem rossz? Ennek szerintem nincs köze a fajtához csak ahhoz, hogy mennyire fáradt. ;) Kivéve, ha valami idegrendszeri baja van.
Tanításhoz is ugyanúgy kell hozzáállni, mintha fajtatiszta lenne. Következetesnek kell lenni, de nem durvának és meg kell találni az "utat" a kutyához. Annyi különbség lehet, hogy adott fajtára szoktak olyanokat mondani, hogy "a gazda kedvét keresi", "makacs", "önálló"... ami befolyásolhatja, hogyan érdemes tanítani. Ennyire viszont valószínűleg ismeritek már a saját kutyátokat.
Gond-e, ha szaporító: a német juhász fajtával már a küllemre tenyésztők is sok galádságot elkövettek, nem hiányzik az, hogy kétes emberek anyagi haszonszerzés miatt még jobban tönkretegyék a fajtát (és a jó hírét). Mondom ezt úgy, hogy van egy "goldenünk", akit kölyökként az állatorvos először kuvasznak nézett, makacs, domináns, lusta és a tanulás sem erőssége, viszont nagyon türelmes, békés és egy kis kitartással nagyon jó családi kutya lett. Csakhogy érte egy árva fillért nem fizettünk és láttuk, hogy az anyjának milyen jó sora van a családjánál.
Értem, hogy neked nincs bajod a szaporítókkal, de valószínűleg azok az állatok szenvednek!!! Jelentsd az állatvédőknél/ egy közeli menhelynél. Kérlek! Neked ebből semmi károd nem lesz. Sztem innen is a legtöbben jelentenék, de mi nem tudjuk, hiszen nem tudjuk a címét.
MERT VÉTKESEK KÖZÖTT CINKOS, AKI HALLGAT!
"Nincsen bajom azzal, ha szaporító, ha nem ver át stb"
Saját magad hazudtolod meg, a szaporítók állatkínzók, bűnőzők és csalók!!!
Nincs "kevésbé rossz vagy nem olyan rossz" szaporító! Undorító, hogy még ezek után se ismered fel a helyzetet!
Amikor megérkeztetek a helyszínre és észlelted a dolgokat, kikellett volna hívnod a helyi állatvédőket! Mi az hogy nem a te dolgod, ha ő 50 nyúlat tart egy ketrecben? Dehogyisnem mivel szemtanú vagy és őt támogatod azzal,hogy vettél tőle kutyát! Persze gondolom törzskönyv
nélkül ár alatt...Hát nem tűnt fel, hogy tenyésztőnél nincs
olyan, hogy törzskönyv nélkül??? NINCS! Kötelező és ráadásul neki nulla forint lekérni. Csak a sok hülyét meglehet vezetni, mert fogalmuk
sincs semmiről!
Mit jelent, hogy nem olyan okos, nem német juhászos stb.? Hát mit vártok egy szaporítós, szűretlen, beteges, valszeg idegrendszerileg sérült állattól?
Ezt egyértelműen lehet látni, vidd állatorvoshoz, ha "csak" neveletlen, szocializálatlan arról meg ti tehettek!
Mert önmagában az utcai keverék kutyák sokszor még okosabbak is, de a sokszor
vérfertőző szaporított, anyatejet max 1 hétig látott, beteg "korcs" szerencsétlenek egész más tészta.
Így jártál, ne magadat sajnáltasd, hanem a kutyáért vállalj felelősséget!
Már annak furcsának kellett volna lennie, hogy 6 kennel volt telezsúfolva kutyákkal. Ez szerintem még akkor is gyanús, ha az ember egyébként nem annyira jártas ebben a dologban (szaporító vs tenyésztő), mert egyszerűen nonszensz, hogy valaki így tartson kutyákat. A szülőket esetleg láttátok? Így félve megkérdezem..
Emellett utána kellett volna járni annak is, hogy egy fajtatiszta, törzskönyvezett, betegségekre szűrt nj ára hol kezdődik. Aztán pedig összehasonlítani azzal az árral, amennyiért neked kínálták. Hidd el, nagyon meg fogsz lepődni a különbségen!
Tényleg sajnálom hogy belefutottatok egy ilyen helyzetbe. Legközelebb a vásárlás előtt mindenképp tájékozódjatok! Akitől vettétek ők bizony szaporítók, és őket marhára nem érdekli, hogy neked milyen kutyát ad el. Kicsit hasonlít a nj-re? Tökéletes, 50 ezer..
A kutyád pedig nem azért nem tud viselkedni, mert keverék. Ez csak nevelés kérdése. :)
Csodás kutyás éveket!
Minek jöttél ide, ha nem fogadod meg a tanácsokat?
-Neked nincs bajod a szaporítókkal
Akk mi a kérdés? Nem azon múlik, h egy kutya hogyan viselkedik, hogy keverék-e/FAJTATISZTA. A nevelésen múlik. Kutyaiskola.
-Azt a kutyát meg kell nevelni! Magától, ha nincs nevelve egy kutya se vislekedik jól. Szted megtanítja magát parancsra ülni? Olvas a gondolataidban, hogy azt a cipőt nem kellene megrágni?
Egy kutya viselkedése a neveléstől függ. Esetleg még egy idegrendszeri betegség játszhat közbe. Ami egy sajnos szaporított kutyusnál előfordulhat, hiszen gondolom a szülök nincsenek szűrve különbözö (akár öröklődő) betegségek ellen. Rosszab esetben nem is tudja, ki az apa.
Elnézést de én nem vagyok az a jelentgetős típus! Én utólag jöttem rá hogy valószínűleg szaporító. Nem, nem tartottak semmit sem a fejünkhöz hogy vegyük meg a kiskutyát. Kérdeztem hogy hol a pici anyukája és mutatott a rácsos vas kennel szerűségek felé hogy ott. Nade volt vagy egymás után kb . : 10 ilyen mini börtön szerűség tele kutyával. Nem igazán nevezném kennelnek nem tudom mi az biztos valami házi találmány.
Oké
Kérdeztem hogy hol az apukája a kis kutyának? Erre jött a válasz:
Úgy történt hogy a mobiltelefonján fényképeket mutatott az apjáról. A kölyök apjáról fotókat mutatott a telefonján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!