Tenyésztő vagy szaporító? Nem tudom eldönteni.
Az 50000ft-os kölykök elvileg "hobbi célra" eladók, de szerintem még így is olcsó a fajtához képest. Elvileg ad törzskönyvet (legalábbis ez van oda írva), de nem bíztató környezetben fényképezi a kölyköket...tényleg nem tudom. Itt a konkrét hirdetés:
4. nem csak kutyák ára utal arra, hogy szaporító. Pro és kontra a hölgy védelmében:
Pro:
-Ígér TK-t, chipet és stb.
-Elméletileg megbízható kennel adja az apa kutyát.
Kontra:
-Érdekes kölyök árazás
-"Nem kell eljönni a kölyökért, majd én elviszem". Most vagy udvarias vagy szaporító.
-Mocskos környezet a fényképeken (Ha már eladási képeken ilyen, milyen egyébként.)
-Nincs se kennel, se honlap, ami azért a legrosszabb tenyésztőktől is elvárható. Ez aggasztó. Ezért lekövethetetlen a kölyök, így bármit lehet állítani. Nincs semmi ami igazolná, hogy ő valóban tenyésztő és nem a hátsó suffniban ügyködik.
Köszönöm az eddigi véleményeket, elég eltérőek az álláspontok, várom a további válaszokat, mert úgy tűnik nem egyértelmű.
Az SD probléma is érdekelne, ha valaki tud róla konkrétumokat.
Védelmére lehet az is, hogy a kutyákhoz nem szép ruhába megy hanem mocskosan. Viszont ott a környezet tényleg nem valami szép. Minden kennelesnek kell lenni-e hivatalos oldalnak. Vagy ha még nincs is vagy nem tud csinálni.. akkor is egy kennelesnek 1000x jobban kéne élni-e. Már az eladott kiskutyákból ha pl 100ezerér ad egy kölyköt.
A másik lehet egy törzskönyv megbuherált is.. ;)
Ha irja ha nem irja..de én inkább szaporítónak nézem mint kennelesnek. Nekem bűzlik az egész..
Más fajtát nem hirdet, a szukákat 210.000-ért adja. Aki ért a fajtához, az talán meg tudja állapítani, hogy a kan miért olcsóbb ennyivel, illetve a hobbira 50-ért hirdetett kölyökkel van-e valami gond ránézésre.
Egy telefont szerintem megér, hogy szerződést, garanciát ad-e, szukát, környezetet meg lehet-e nézni, bár én biztosan nem vennék tőle csak úgy, ha elmennék hozzá és átnézném az átnéznivalót.
Szerintem egyébként csak azért hozza át a határon a kutyákat, mert sokan lehet, hogy emiatt nem vennék meg, mondván, van az országban is hasonló, Szerbiában viszont talán nem olyan nagy a fizetőképes kereslet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!