Kinek honnan van a kutyája és milyen fajta?
Menhely,tenyésztő vagy szaporító.
Ha szaporítótól akkor volt valami betegsége?
A jófogás.hu-ról ingyenbe, keverék.
*** A hozzászólás termékmegjelenítést tartalmaz.
A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg PHP programozóját, moderátorát.
Szlovákiából, tenyésztőtől vettem, argentin dog szuka.
Előtte egy menhelyi amerikai bulldogom volt, akit orkoktól mentettek, szaporították. A (viselkedésén kívül) a fülével voltak komoly problémák, illetve a farka nagyon csúnyán sorvadt. Az emlői lógtak, 3 éves korára több almot ellett, tele volt hegekkel, és egy V alakú billogozás nyomával.
Az utcán találtam kb. 4 éves keverék szuka kutyusunkat. Szinte semmi probléma nem volt vele, csak eleinte szökdösni próbált, de "itt ragadt". Voltak olyanok is, akik verték, kergették, lőttek rá, így nagy mázlija volt hogy ide került, ezt a neve is tükrözi:)
Mellette van egy menhelyi és két szaporítótól ajándékba kapott kutyánk is (az egyikük nem volt betervezve).
Egész jó kis falkát alkotnak így négyesben, egyáltalán nem bántam meg, egyikük megmentését sem. Igazi kincsek számomra:)
Volt már néhány betegségük, bár mind inkább sérülésnek tudható be és szerintem akkor is bekövetkeztek volna, ha nem szaporítótól, innen-onnan jöttek volna, de egyébként makk egészségesek mind a négyen.
Az enyém egy családtól van.
25.000-ért vettem,és nem bántam meg.
Igaz amikor vettem fogalmam se volt róla hogy mi a tenyésztő és a szaporító között a különbség de őt újra megvenném.
Teljesen egészséges, én amin tudtam ivartalaníttattam.
sport sérüléseken kívül neki se volt semmi baja és mivel szűrettem pár dologra a sport miatt bizton állítom, hogy teljesen egészséges.
Előtte is szapis kutyáink voltak, az egyik 12 évesen halt meg, a másik a mai napig velem van. Ők német juhászok volt(ak)
Volt egy törzskönyves amerikai bulldogunk, ő külföldről jött annyira már nem emlékszek rá, mert nagyon rég volt teljesen gyerek voltam és nem a kutyák voltak az elsők akkoriban.
Ő nem élte meg az egy éves kort, mert bélelzáródása lett,mert a k...rva szomszédok akkor is szerettek csontokat, meg zacskóban(zacskóstul!) levest átdobálni, amit sajnos akkoriban szüleim nem vettek észre, a kutya megette, és meglett a baj.
Szóval, eddig a szapis, és törzskönyves kutyáink is telesen egészségesek voltak, és ami betegség volt, az nem öröklött, hanem szerzett(bélelzáródás) volt
Németjuhász+lustakutya keverék szuka-menhelyről
Border Collie+hiperaktívkutya keverék - utcáról
Rottweiler-tenyésztőtöl.
Betegségek előfordultak, főleg a menhelyesnél....demodex, 7 hónaposan méhgyulladás, hiába, az utcai élet kemény...de mára mind egészséges:)
Nekem egy nj-m van meg egy dobim. A nj. véletlen alomból ajándék volt. A szülei rendőrkutyák. Illetve a szuka már nyugdíjas. Soha nem volt semmi baja, azon kívül, hogy ivartalanítás után begyűlt a meghagyott zacsi és vissza kellett menni. Első kutyám egy spániel volt, aki tenyésztőtől volt, kiállításoztunk. 14 évesen el kellett altatni, mert rákos volt. Gyógyszereztük, húztuk, amíg lehetett. Neki rengeteg eü problémája volt, főleg az első alom után. Nem is lett több, ivartalaníttattuk, de soha többé nem volt az igazi.
Nem sokkal a halála után egyik ismerősöm felajánlott egy családtól elhozott dobi kölyköt. Ő is tenyésztőtől van, színhibás ezért hobbykutya. Remélem a nehéz előélete után hosszú és egészséges élete lesz a kis falkámban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!