Tenyésztőtől származó kutyára támaszthat valamilyen igényt a tenyésztő a későbbiekben?
Rendes tenyésztőtől még nem volt kutyám, és nem tudom hogy működik ez.
Ha egy neves kennelből lenne a kutya, akkor van olyan hogy a tenyésztő feltételhez kötheti hogy kiállításra vigye\vigyem vagy pároztassa a kutyát?
Ha ezekbe nem mennék bele, akkor kötelezhet az ivartalanításra?
Úgy szeretném hogy elhozom a kutyát, de ne kötelezzen a tenyésztő semmire sem, még ivartalanításra sem.
Nem akarnám szaporítani meg semmi, csak mint társnak.
Ezt tenyésztője válogatja vagy hogy működik ez?
Szomszédomnak elméletileg tenyésztett kutyája van, fajtájának minden elvárásának megfelel, szeretni való, egészséges, megérné tovább vinni a vonalat (természetesen egyikünk sem szaporítaná, csak a példa kedvéért mondtam), de a tenyésztőjét nem nagyon érdekelte onnantól hogy eladta.
Viszont olyat is hallottam hogy nevesebb tenyészeteknél csak úgy adnak el, ha a jövőben a gazda elviszi a kutyát legalább 1 kiállításra és vagy fedezésre a kutyáját.
Ilyen most tényleg van, vagy ezt a szaporítók csinálják, esetleg mindkettő?
Azért kérdezem hogy majd ha oda kerül a sor, akkor tisztába legyek a dolgokkal, és ne akkor koppanjak, köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!