Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi bonyolult ügy a B...

Mennyi bonyolult ügy a B törzskönyv?

Figyelt kérdés

Nos én két oldalt látok és azt szeretném tudni hogy melyik a helyes, és miért?

Az egyik hogy azt mondják, írják, hogy ez már nagyon ritka dolog, ahhoz a kutyának nagyon értékesnek és kiválónak kell lenni. Természetesen magyar fajtáról van szó. Viszont a kutyások körében (versenyek) az ellenkezőjét tapasztalom! Ha van egy normális kutya és kiderül hogy nincs törzskönyve akkor rögtön mindenki bíztat hogy nosza csináljunk neki! A legnehezebb esetekek is elintézik mikor nem is kérem, és álmodni sem merek róla. Nagyon aranyosak, kedvesek, összetartóak. Ha kell fél napig járnak utána. Teszem hozzá, itt nem tenyésztésről van szó hanem "csak" versenyzésről de akkor is nagy szám. És lám lesz egy kutyám seperc alatt aki regisztrálva van és részt vehet törzskönyves kutyáknak szánt versenyeken is.

Ez miért van? Tényleg ennyire segítőek, ennyire fontos hogy minnél több magyar fajta legyen? De akkor miért mondják elméletben az ellenkezőjét, hogy hú de nehéz. Manapság mennyi magyar kutyának lesz ilyen "törzskönyve"? Ritka dolog ez ami velem is történik?

2010. júl. 1. 23:07
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Már bocs de attól hogy nem törzskönyvesen született a kutyám még joga van versenyezni bárhol. Nem tudom kinek ártok ezzel.
2010. júl. 2. 13:04
 12/12 A kérdező kommentje:
És nem törzskönyvet kap, csak valami regisztrációt vagy mit amivel versenyezhet. Nem fogják tenyészteni meg nem veszi el a kiállítási díjat a százezres kutyák elől! Úgy kéne tán gondoznia a fajtát, hogy mindenkit kidob a p*csába aki nem tökéletes kennelből, tökéletes ősöktől származik? Vagy hogy? Nem értem mi a problémád.
2010. júl. 2. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!