Hogyan tanítsam őket szobatisztaságra bonyolult feltételek mellett? Többi lent
nnya.
van 3 kiskutyám (tesók), és este meg hajnalban iszonyatos hangokat adnak ki.:D
féltem, hogy a szomszédok megelégelik és "elnémítják őket", ezért amíg ekkora hangjuk van, estére behozom őket.
de mire felkelek, elképesztő mennyiségű csomag fogad...:D
3-4 napig a reggeli progi a takarítás volt, de a család kezd kikészülni...:D
oda van téve egy macskaalom (2 cicám is van), még a cicák piszkát is megeszik, igazi csemege... (happy dogot kapnak, mielőtt jönne, hogy nem megfelelő táplálás stb...)
szóval most 4 hónaposak, szeretném, ha megtanulnák, hogy este 10 előtt van WC, utána reggel 7-8-ig semmi.:D
Az nehezíti a dolgot, hogy emeleten van a szobám, tehát amikor rajta kapom őket, hogy készülődnek az akcióhoz hiába kapom fel, mire leérnék vele a kertbe már potyogtatni vagy mittudomén - ráadásul valamikor hajnalban csomagolnak, amikor mélyen alszom, tehát nagyon rajta sem kapom őket...
vagy idővel megtanulják visszatartani?...
SEGÍTÉÉÉÉG!:D
(amúgy ez nem örökké lenne így, csak amíg ilyen éles hangon visítoznak... van 3 nagy kutyám is, velük semmi gond, azt gondoltam, majd a kicsik ellesik tőlük a házőrzés művészetét, de hát ezek született jelzőkutyák.:D)
Kert is van, akkor miert nem kint tartod Oket, hiszen van 3 nagy kutya is!
Ebben az esetben a cicakat is szoktasd arra, hogy kint vegezzek el a dolgunkat, hiszen ez igy nem egeszseges, foleg amikor mar hideg is lesz, es nem tudsz rendesen szelloztetni.
Ismerem ezt az erzest, mivel nalam is volt mar 7 cica es tobb allat is, es ezert ajanlom azt, hogy vidd ki, es ne aggodj, mivel a nagy kutyak mellett elvannak a kicsik. A cicaknak is vidd ki az almot, es szoktasd arra, hogy kint vegezzek el a dolgukat!
Miért nem tartod őket kint? Most beszoktattad őket, így ha kiteszed a szűrüket, dupla akkora patália lesz, mint előtte!
A kutya nem olyan mint a macska.
Ha még is bent akarod mindet tartani, akkor a következőt tanácsolom:
7 körül vacsi, utána 2-3 óra az udvaron, addig megfelelően kitojják magukat. Amíg nem produkáltak valamit, egyiket se engedd be. Így nagy valószínűséggel reggelre nem fogsz kakit találni bent.
köszönöm a válaszokat, a 7 körüli vacsit ki fogom próbálni...
hát nehéz ügy, mert a cicákkal semmi gond, félig szoba cicák, félig kertiek...
de a kiskutyák este kegyetlenül ugatnak mindenre, és a szomszédok már így sincsenek elájulva a kutyáimtól... (mondjuk én 20 éve élek itt, ők meg 1...)
na de hogy a kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon, megfogadtam egy korábbi tanácsot, és bent tartom estére a piciket...
amúgy kertes ház, emelettel.
de ha van jobb ötletetek, hogy magyarázzam el nekik, hogy nem kell mindenre ugatni, az lenne az igazi megoldás...
(mondjuk télire úgyis a téli kertben lesznek, mert akkorák, mint egy cica, és rövid a szőrük...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!