A kutyák hogy reagálnak a saját területükön kívül gázpisztolyból paprikaspray-vel leadott lövésre?
A legtöbb kutya a saját territóriumán kívül nem támad. Sajnos azonban az üldözési ösztön szinte valamennyi fajtában jelen van, és a futó/kerékpározó embert szeretik üldözőbe venni. Leginkább csak játékot látnak benne, de az embernek persze nemigen támad kedve játszani, ha bele-belekapnak a lábikrájába.
A spray mindenesetre jó megoldás.
Biztos igazad van a területen kívüli támadással kapcsolatban, habár engem pont egy bamba nő által a területén kívül pórázon vezetett kutya harapott meg, akiket megpróbáltam hátulról előzni. Arra nem számítottam, hogy hosszan kinyúló volt a póráz, és a nő nem fogta meg, így több méter távolságban mellettük elhaladva is meg tudott harapni a kutya úgy, hogy hirtelen kirontott a nő mellől.
Perbál előtt az erdőben meg olyan volt, hogy egy kuvaszszerű kutya és egy másik cerberusként védte az utat, amit láthatóan a saját területüknek tekintettek, és semmi áron nem engedtek tovább, kikerülni meg nem lehetett, mert nagy dzsuva, sűrű bokrok voltak mindkét oldalon. Közel fél óráig toporogtam ott a 30 fokban, és csak az mentett meg, hogy jött egy vadász terepjárón, és oda könyörögtem fel magam.
Itt a közelünkben meg belterületen vettem észre egy dühösen csaholó rottweilert, a kapu meg nyitva volt. Akkor nem jött ki, de legközelebb már igen, de szerencsére, mire kiért, már túl voltam a területén annyira, hogy nem jött utánam. Azóta nem is merek arra (sem) menni.
Elképesztő, hogy milyen felelőtlenek és szemetek az emberek. Sokan nem csak nem hívják vissza a támadó (vagy játszó, de ez egyre megy) kutyájukat, ha látják, hogy jövök, de még azt mondják, hogy igaza volt a kutyának, mert én biztos nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!