Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám műtét után nem tud...

A kutyám műtét után nem tud lefeküdni. Mit tehetnék érte?

Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt műtöttek le a kutyám mellkasáról egy tojás méretű zsírcsomót. Azóta, hogy tegnap délután hazahoztuk, nem tud lefeküdni aludni. Egész éjjel ébren voltam mellette. Vagy sétálgat a szobában, vagy kicsit leül, de nem fekszik le, és ezáltal nem is aludt most már kb. 20 órája. Csak intenzíven liheg, illetve néha, "felordít" fájdalmában. Reggel hívtam az orvost, vázoltam neki a helyzetet, és ő azt mondta, hogy most 1-2 nap rossz lesz neki, természetes, hogy fáj, de majd rájön hogy tud lefeküdni, esetleg mi segítsünk neki. Nem tudok neki segíteni, 40 kg-os kutya, a lábait mégsem húzhatom ki alóla, hogy feküdjön. Ő megpróbált ma egy picit lejjebb ereszkedni, miközben az egyik oldalával ülő helyzetben a kanapénak dőlt, de nem sikerült neki, fájdalmában visított egyet, aztán inkább felkelt, és azóta csak járkál, vagy áll egy helyben. Nem bírom már ezt nézni, mit tegyek, hogy jobb legyen neki?
2019. febr. 20. 10:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Egy 40 kg kutya mellkasán a tojás méretű zsírcsomó nem akkora nagy, nem olyan nagy műtét ami indokolná ezt a nagy fájdalmat.

Vagy valami más gond is van, vagy nem jól lett megműtve.

Az hogy felordít, ez is erre utal.

Az én kutyáimnak már sokkal nagyobb hasi műtétjük is volt.De nem ordítottak soha a fájdalomtól.Nem is hagytam volna.

Én mindig adtam nekik műtét után reggel és este Algopyrint.20 kg-os kutyának fél szemet, a 45 kg-osnak már lehet 1 szemet.Műtét után vagy 4 napig legalább kétszer, vagy 2 napig még egyszer.

Vagy kérjél az állatorvostól fájdalomcsillapítót neki.Ne hagyd szenvedni.

2019. febr. 20. 10:33
 2/14 anonim ***** válasza:
40%
Kérjél fájdalomcsillapítót a dokitól. Onnantól ne pátyulgasd, ne sajnáld a kutyát. Meg fogja oldani.
2019. febr. 20. 10:39
 3/14 anonim ***** válasza:
Fájdalomcsillapítót kell neki adni.
2019. febr. 20. 10:47
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen, az Algopyrint javasolta az orvos is, de azt mondta, csak egy fél szemet adjak neki, és semmilyen más emberi fájdalomcsillapítót nem szabad. Most már lassan két órája megkapta, de nem igazán használ szerintem. Legalábbis a kutya majd elalszik ülve, de lefeküdni továbbra sem tud/mer/akar. Ez az úgynevezett felordítás akkor van, ha valami véletlenül hozzáér a sebéhez. Egyébként egész hosszú a varrat, azt néztem, hogy vagy 8-10 centi. Nem tudom ez mit jelent pontosan, de azt mondta a doki, hogy 2 rétegben akarta összevarrni, de muszáj volt 4 rétegben. Ettől lehet nagyobb a fájdalma?
2019. febr. 20. 10:58
 5/14 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet, hogy a kutyánkkal is gáz ilyen gyógyulás téren. Amikor ivartalaníttattuk (kan kutya), akkor sem ment zökkenőmentesen a gyógyulás. Begyulladt, és a zacsija kb. ököl méretűre dagadt, amiben valami véres vizes gennyes trutyi volt. Nem emlékszem pontosan, mert 3 éves történet. De a szuka kutyáink hamarabb felépültek az ivartalanítás után, pedig ugyebár jóval komolyabb műtét, mint a kanoknál.
2019. febr. 20. 11:10
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha többrétegű a varrás, az azt jelenti, elég mélyen belenyúltak.

Ezért lehet erősebb fájdalma, mint egy sima bőrvarratnál.

Mikor kell visszavinned? Mondtad a dokinak, némi gond volt egy előző műtétnél?

2019. febr. 20. 11:32
 7/14 A kérdező kommentje:

Értem, akkor ez megmagyarázza a fájdalmát.

Az étvágya egyébként jó, kint az udvaron sétáltunk is kicsit (kivinni utcára így nyilván nem fogom). Az előbb mikor mosogattam, majdnem a lábam mellé feküdt, de ahogy a mellkasa is földet ért, nyüszítve fel is pattant. Odaadtam neki az Algopyrin másik felét is, hátha segít.

Azt mondta a doki, hogy varratszedés 8 nap múlva. Ilyen fájdalom mellett most korainak tűnik, de majd meglátjuk. Szegényt iszonyúan sajnálom, hogy több mint egy napja nem aludt, és nem is feküdt le. Most is ül a kanapé előtt, és össze-vissza dől szegény. Körberaktam plédekkel, és párnákkal, ha végül el is dőlne. De lefektetni nem tudom. Sosem csinált még ilyet, de ahogy próbáltam az egyik lábát elmozdítani, hogy hátha le tudom fektetni, rám mordult. Szóval hagyom, majd csak lefekszik valahogy. Remélem... :/

2019. febr. 20. 14:18
 8/14 anonim ***** válasza:

Ne párnázgasd mindenféle puhával. Persze, vannak fájdalmai, de ha te még rá is teszel egy lapáttal a sajnálkozással, azt ki is használja, hogy még több figyelmet kapjon.

A kutyák fájdalomtűrése sokkal nagyobb, mint az embereké. Hagyd, hogy megoldja magától, milyen póz lesz neki a kevésbé fájdalmasabb.

2019. febr. 20. 14:54
 9/14 anonim ***** válasza:
40 kilós kutyának a fél algoryrin semmire sem elég. Adhatsz neki egészet is. De előtte inkább hívd fel a dokit.
2019. febr. 20. 15:00
 10/14 anonim ***** válasza:
16%

Zsírcsomókat felesleges műtögetni,nagytestűeknél,de még kicsiken is gyakori ahogy idősődnek,egyre több lesz rajta!!

Kolléganőm nagytestűjének (45 kg) ököl nagyságú is volt, meg több kisebb.

Egy kutya az ismeretségi körben azért halt meg, évente 2-3x bealtatták a zsírcsomó eltávolítás miatt, aztán az egyiknél már nem ébredt fel.

Totál felesleges kitenni a kutyát ennek.

2019. febr. 20. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!