A kutyám műtét után nem tud lefeküdni. Mit tehetnék érte?
Egy 40 kg kutya mellkasán a tojás méretű zsírcsomó nem akkora nagy, nem olyan nagy műtét ami indokolná ezt a nagy fájdalmat.
Vagy valami más gond is van, vagy nem jól lett megműtve.
Az hogy felordít, ez is erre utal.
Az én kutyáimnak már sokkal nagyobb hasi műtétjük is volt.De nem ordítottak soha a fájdalomtól.Nem is hagytam volna.
Én mindig adtam nekik műtét után reggel és este Algopyrint.20 kg-os kutyának fél szemet, a 45 kg-osnak már lehet 1 szemet.Műtét után vagy 4 napig legalább kétszer, vagy 2 napig még egyszer.
Vagy kérjél az állatorvostól fájdalomcsillapítót neki.Ne hagyd szenvedni.
Ha többrétegű a varrás, az azt jelenti, elég mélyen belenyúltak.
Ezért lehet erősebb fájdalma, mint egy sima bőrvarratnál.
Mikor kell visszavinned? Mondtad a dokinak, némi gond volt egy előző műtétnél?
Értem, akkor ez megmagyarázza a fájdalmát.
Az étvágya egyébként jó, kint az udvaron sétáltunk is kicsit (kivinni utcára így nyilván nem fogom). Az előbb mikor mosogattam, majdnem a lábam mellé feküdt, de ahogy a mellkasa is földet ért, nyüszítve fel is pattant. Odaadtam neki az Algopyrin másik felét is, hátha segít.
Azt mondta a doki, hogy varratszedés 8 nap múlva. Ilyen fájdalom mellett most korainak tűnik, de majd meglátjuk. Szegényt iszonyúan sajnálom, hogy több mint egy napja nem aludt, és nem is feküdt le. Most is ül a kanapé előtt, és össze-vissza dől szegény. Körberaktam plédekkel, és párnákkal, ha végül el is dőlne. De lefektetni nem tudom. Sosem csinált még ilyet, de ahogy próbáltam az egyik lábát elmozdítani, hogy hátha le tudom fektetni, rám mordult. Szóval hagyom, majd csak lefekszik valahogy. Remélem... :/
Ne párnázgasd mindenféle puhával. Persze, vannak fájdalmai, de ha te még rá is teszel egy lapáttal a sajnálkozással, azt ki is használja, hogy még több figyelmet kapjon.
A kutyák fájdalomtűrése sokkal nagyobb, mint az embereké. Hagyd, hogy megoldja magától, milyen póz lesz neki a kevésbé fájdalmasabb.
Zsírcsomókat felesleges műtögetni,nagytestűeknél,de még kicsiken is gyakori ahogy idősődnek,egyre több lesz rajta!!
Kolléganőm nagytestűjének (45 kg) ököl nagyságú is volt, meg több kisebb.
Egy kutya az ismeretségi körben azért halt meg, évente 2-3x bealtatták a zsírcsomó eltávolítás miatt, aztán az egyiknél már nem ébredt fel.
Totál felesleges kitenni a kutyát ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!