Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német juhászt lehet kocsi...

Német juhászt lehet kocsi mellett sétáltatni?

Figyelt kérdés
Német juhászkutyát lehet kocsi mellett vezetni? Mert nincs olyan hely ahol elengedhetném futni...:/
2010. júl. 1. 17:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Minek Neked állat,amikor Te is az vagy?!
2010. júl. 1. 18:56
 12/24 anonim ***** válasza:
33%
A zöld kocsma az el is van kerítve és zöld is :D
2010. júl. 1. 19:13
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
És mér nem viszed ki kocsival valahová ahol megálltok és te is kitudsz szállni? Vegyél neki egy jó hosszú pórázt, esetleg Flexit-t, abból is van nagytestű kutyáknak, ami nem szakad el. Ráadásul ha abból is mondjuk 8 métereset veszel akkor a kutya is tud rajta futkosni. Vagy te is futhatsz vele. Egy kis mozgás senkinek sem árt...
2010. júl. 1. 19:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nem értem ilyen embernek minek kell kutya..-.-

Nem hiszem el hogy nincs a környéken hely ahová vihetnéd. Erre nem gondoltál amikor megvetted?

2010. júl. 1. 19:14
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy agresszív csak HA megharap valakit... Nevelem, de még nem volt kutyám, ezért felvetettem ezt a lehetőséget is hogy többet tudjon futni, mert nálam gyorsabban fut, és azt akartam hogy sprintelni is tudjon.... Egyébként nem érdekelnek az olyan "válaszok" amikből nem tudok meg semmi újat... Ráadásul nem is ismertek, honnan tudnátok hogy ki tudom e elégíteni az igényeit.... Csak 1 kérdés volt.
2010. júl. 1. 19:25
 16/24 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%
7 hónapos kölyköt futtatni? Te normális vagy????
2010. júl. 1. 19:29
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy 7 hónapos kölyöknem nem jut eszébe még hogy bárkit is megharapjon, inkább játszana.
2010. júl. 1. 19:35
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ott kezdődik h egy kutyát - pláne ha nagytestű - 1-1,5 éves kora előtt nem futtatunk, mivel tönkreteszed vele az ízületeit és a csontjait.

A kocsi és a gyaloglás között van alternatíva a futtatásra: futsz vele, később bicikli.

Betonon nem futtatunk kutyát, mert az ízületeinek nem tesz jót és a talppárnája nem bírja.

Ha nem most neveled meg, akkor mikor?

Elengedés alapszabályai:

- sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni

- ha nem jön oda, akkor az ellenkező irányba kezdj el futni

- ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának

- sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetőleg nem elkerítetten) - pl. erdő, mező, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg ő mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá.

- szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred

- legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell!

- ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg!

- olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erősíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok"

Nagyjából ennyi. Ha ezeket betartod, akkor nagyon nem cseszheted el. A lényeg, ne féld elengedni! És tanulja meg, neki kell vigyáznia arra h te ne veszítsd el!

(és én a 10-20 méteres pórázt elfelejteném a helyedben - a kutya nem hülye, tudja mikor van rajta ill. nincs póráz - ergo mikor van felette fizikai kontrollod és mikor nincs...ettől nem lesz behívhatóbb)

Miért harapna meg bárkit is? Láttál már erre utaló jeleket nála - vagy csak félsz valamitől amit nem ismersz (jelen esetben a kutyád reakcióitól - ami ha azt nézzük h te vagy a gazdája igen fura)

2010. júl. 1. 19:41
 19/24 A kérdező kommentje:
Kösz! Hát úgy nem agresszív, csak játékosan harap. De ha valaki nem ismeri hogy játszik és komolyan nem fogja megharapni akkor meg ijedhetnek.
2010. júl. 1. 20:01
 20/24 anonim ***** válasza:

Nekem egy 6 éves németjuhász keverék szukám van. 7 hónaposan ha sétálni vittem, elengedtem a bicikliúton, amit csak egy árok választ el a főúttól. Előre szaladt vagy 30 métert, visszaszaladt mellém, szaglászott, mentem előre, , mivel szaglászott, olvasta a kutyainfókat =), lemaradt, néha 40 méterrel, rohant előre mint a golyó, nehogy ott hagyjam már =). Ezt mai napig így csináljuk. Ha ki akart szaladni az útra, rászóltam erélyesen, megtanulta, hogy oda tilos menni. Ha jön szemben valaki velünk, akkor visszahívom, és ráteszem a pórázt, hogy a gyalogos nyugodtan el merjen menni mellettünk. Ezt mindig a járókelők miatt teszem meg, nem azért, mert harapós a kutya, sőt nagyon jámbor, barátságos.

Persze utána egy hatalmas mezőre érünk, ahol már oda mehet ahova akar, kergetheti a mezei nyulakat, pockokat, vadászhat fácánra, belemehet a dzsindzsásba, szóval ami neki tetszik, én nem szólok rá, kivéve ha valami dögöt talál, vagy gyanúsan kitett kaját (mérgezés elkerülése).

Kocsi mellett ne vidd. Ha már föld útra gondoltál, mehetsz gyalog is. Ha nem akar visszajönni, rohanj az ellenkező irányba, mintha ott akarnád hagyni. Majd meglátod, hogy milyen hamar utolér =). Mindig szoktam ijesztgetni ezzel a kutyámat, csak úgy porzik a lába alatt a dübörgés, úgy szalad utánam =).

2010. júl. 1. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!