Kutya-szakértők! Milyen kutyát ajánlotok?
Szeretnék magamnak egy "álom-kutyust", és nagyon sok fajta tetszik, de valahogy mindegyikben van valami olyan tulajdonság, ami miatt nemet mondok rá. Tudnátok nekem ajánlani egy olyan kutyát, amelyik
-gyönyörű, finom és elegáns vonalú
-marmagassága kb. 60 cm, kicsit több is lehet, kisebb ne nagyon
-közép-vagy teljesen hosszú szőrű
-nem vadászkutya
-mérhetetlenül emberszerető
-örökmozgó
-kíváncsi
Hogy példát mondjak, nagyon tetszik az ír szetter, a skót juhász, magyar vizsla, igazán gyönyörűek.
Khm, látom megint összekeveritek a két fajtát.
Nem border collie
hanem Bearded(szakállas) collie. Ez két teljesen különböző fajta. Ez utóbbi, egy hosszú, nagy bundájú, barátságos, kedves kutyus. Ez lenne, ami megfelel a kritériumaidnak.
A border collie, valamivel kisebb termetű , legokosabb kutyának szokták mondani , rövid szőrű nagyon aktív kutyus, ezért extra sok foglalkozást igényel.
Sokan keverik a két fajtát a hasonló név miatt. De nem azonosak, ezért szeretem magyarul mondani, hogy szakállas collie, így nem lehet eltéveszteni.
Kedves utolsó válaszoló!:)
Én határozottan a BORDER COLLIE-ról beszélek, nem a BEARDED COLLIE-ról... Angolt tanulok...:P
Az rendben van, de jó pár alkalommal láttam, hogy ezen az oldalon is meg máshol is, állandóan keverik a két fajtát a hasonló név miatt.
Viszont a border collie, 50-56 cm és nem 60 vagy több amit te írtál, de ez csak pár centi. Majdnem stimmel.
Én valami angol pásztor kutyát vagy schnauzert ajánlanám.
border collie:
skót juhász:
bearded collie:
ausztrál juhász kutya:
schnauzer:
bár nekem az afgán agár az egyik legelegánsabb és finomabb vonású kutya:
de ezt csak az tudhatja aki találkozott már ilyen kutyával és túrt bele a "hajába".
Nekem is elsőre az óriás uszkár ugrott be :)
Airdale terrier - régen használták vadászatra, ma már csak munkakutya.
Ausztrál kelpie, óriás schnauzer, belga juhászok :)
Dobermann, dalmata.
Ilyen feltételekkel nem csodálom, hogy nem találod meg amit keresel. Sok relatív dolog van a feltételeidben (pl.: örökmozgó, kíváncsi, mérhetetlenül emberszerető, gyönyörű, finom és elegáns vonalú ).
Megjegyzem nem kötekedni akarok, csak rávilágítani a problémára. Próbáld meg az alábbi link alapján:
Az addig rendben van, hogy nagy testű közép vagy hosszú szőrű, nem vadász kutyát szeretnél.
Talán az Afgán Agár tetszene neked. Javaslom menj el egy kutyakiállításra, mert a fényképek közel sem hozzák le milyen egy kutya valójában.
talán még a ..
Kuvasz:
Nagy svájci havasi kutya:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__975415__valasz
Billy:
Óriás uszkár:
Német dog:
Szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha elmennél egy menhelyre és inkább onnan mentenél meg egy kutyust :) ők tuti, hogy nagyon hálásak lennének, és kitudja? talán megtalálod azt a kutyust, aki pont a fent említett és általad kedvelt kutyusok mixe :)
Persze sokszor van, hogy az ember kizárólag fajta tiszta kutyát szeretne, de a fent említett tulajdonságok ("mérhetetlenül emberszerető, örökmozgó, kíváncsi") szerintem épp úgy meg vannak egy gazdátlan kutyusban.
Ha mindenképpen fajta tisztát szeretnél, esetleg a shar pei is megfelelő lehet szerintem, igaz, hogy ez a fajta rövid szőrű, de véleményem szerint gyönyörűek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!