Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya-szakértők! Milyen...

Kutya-szakértők! Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék magamnak egy "álom-kutyust", és nagyon sok fajta tetszik, de valahogy mindegyikben van valami olyan tulajdonság, ami miatt nemet mondok rá. Tudnátok nekem ajánlani egy olyan kutyát, amelyik

-gyönyörű, finom és elegáns vonalú

-marmagassága kb. 60 cm, kicsit több is lehet, kisebb ne nagyon

-közép-vagy teljesen hosszú szőrű

-nem vadászkutya

-mérhetetlenül emberszerető

-örökmozgó

-kíváncsi

Hogy példát mondjak, nagyon tetszik az ír szetter, a skót juhász, magyar vizsla, igazán gyönyörűek.

2010. júl. 1. 17:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%

Khm, látom megint összekeveritek a két fajtát.

Nem border collie

hanem Bearded(szakállas) collie. Ez két teljesen különböző fajta. Ez utóbbi, egy hosszú, nagy bundájú, barátságos, kedves kutyus. Ez lenne, ami megfelel a kritériumaidnak.

A border collie, valamivel kisebb termetű , legokosabb kutyának szokták mondani , rövid szőrű nagyon aktív kutyus, ezért extra sok foglalkozást igényel.

Sokan keverik a két fajtát a hasonló név miatt. De nem azonosak, ezért szeretem magyarul mondani, hogy szakállas collie, így nem lehet eltéveszteni.

2010. júl. 1. 18:28
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!:)

Én határozottan a BORDER COLLIE-ról beszélek, nem a BEARDED COLLIE-ról... Angolt tanulok...:P

2010. júl. 1. 18:39
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Az rendben van, de jó pár alkalommal láttam, hogy ezen az oldalon is meg máshol is, állandóan keverik a két fajtát a hasonló név miatt.

Viszont a border collie, 50-56 cm és nem 60 vagy több amit te írtál, de ez csak pár centi. Majdnem stimmel.

2010. júl. 1. 18:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én valami angol pásztor kutyát vagy schnauzert ajánlanám.

border collie:

[link]

skót juhász:

[link]

bearded collie:

[link]

ausztrál juhász kutya:

[link]

schnauzer:

[link]

bár nekem az afgán agár az egyik legelegánsabb és finomabb vonású kutya:

[link]

de ezt csak az tudhatja aki találkozott már ilyen kutyával és túrt bele a "hajába".

2010. júl. 1. 19:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem is elsőre az óriás uszkár ugrott be :)

Airdale terrier - régen használták vadászatra, ma már csak munkakutya.

Ausztrál kelpie, óriás schnauzer, belga juhászok :)

Dobermann, dalmata.

2010. júl. 1. 21:07
 16/19 anonim ***** válasza:
78%

Amerikai eszkimó kutya:

[link]

Golden-retriever:

[link]

Fáraó kutya:

[link]

Akita-Inu:

[link]

Groenandael:

[link]

Boxer:

[link]

2010. júl. 1. 23:09
 17/19 anonim ***** válasza:
49%

Ilyen feltételekkel nem csodálom, hogy nem találod meg amit keresel. Sok relatív dolog van a feltételeidben (pl.: örökmozgó, kíváncsi, mérhetetlenül emberszerető, gyönyörű, finom és elegáns vonalú ).

Megjegyzem nem kötekedni akarok, csak rávilágítani a problémára. Próbáld meg az alábbi link alapján:

[link]

Az addig rendben van, hogy nagy testű közép vagy hosszú szőrű, nem vadász kutyát szeretnél.

Talán az Afgán Agár tetszene neked. Javaslom menj el egy kutyakiállításra, mert a fényképek közel sem hozzák le milyen egy kutya valójában.

2010. júl. 1. 23:13
 18/19 anonim ***** válasza:
56%

talán még a ..

Kuvasz:

[link]

Nagy svájci havasi kutya:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__975415__valasz

Billy:

[link]

Óriás uszkár:

[link]

Német dog:

[link]

2010. júl. 1. 23:39
 19/19 anonim válasza:
86%

Szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha elmennél egy menhelyre és inkább onnan mentenél meg egy kutyust :) ők tuti, hogy nagyon hálásak lennének, és kitudja? talán megtalálod azt a kutyust, aki pont a fent említett és általad kedvelt kutyusok mixe :)

Persze sokszor van, hogy az ember kizárólag fajta tiszta kutyát szeretne, de a fent említett tulajdonságok ("mérhetetlenül emberszerető, örökmozgó, kíváncsi") szerintem épp úgy meg vannak egy gazdátlan kutyusban.

Ha mindenképpen fajta tisztát szeretnél, esetleg a shar pei is megfelelő lehet szerintem, igaz, hogy ez a fajta rövid szőrű, de véleményem szerint gyönyörűek :)

2010. júl. 2. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!