Kutya-szakértők! Milyen kutyát ajánlotok?
Szeretnék magamnak egy "álom-kutyust", és nagyon sok fajta tetszik, de valahogy mindegyikben van valami olyan tulajdonság, ami miatt nemet mondok rá. Tudnátok nekem ajánlani egy olyan kutyát, amelyik
-gyönyörű, finom és elegáns vonalú
-marmagassága kb. 60 cm, kicsit több is lehet, kisebb ne nagyon
-közép-vagy teljesen hosszú szőrű
-nem vadászkutya
-mérhetetlenül emberszerető
-örökmozgó
-kíváncsi
Hogy példát mondjak, nagyon tetszik az ír szetter, a skót juhász, magyar vizsla, igazán gyönyörűek.
A vizsla mondjuk vadászkutya:)
A collie jó válsztás azok mellett amit felsoroltál.
Óriás Uszkár?nem versenyre nyírva,hanem normálisan.
Az általad leírt sorba nem illik, de a kívánalmaknak megfelel.
És ami mellette szól, hogy nem divatos tehát nincs túltenyésztve.
Talán csak egyetlen kritériumnak nem felel meg (mert vadászkutya):
orosz agár
Szerintem a csau-csau is kilóg néhol a leírtakból, de szerintem tünemények. Nekünk is van itthon egy csaunk. Szerintem gyönyörűek és kecsesek, nagyon igényes kutyák, teljesen hosszú szőrűek, ezért lakásba nem ajánlom (saját tapasztalat). Imádja a gyerekeket és az embereket, de önálló egyéniségek. Nagy mozgás igényű jószágok.
Köszönöm szépen! :)
Tisztában vagyok vele, hogy a magyar vizsla rövid szőrű, attól még tetszhet, és különben a vonásaira gondoltam, amikor odaírtam. :)
Az Ausztrál juhászkutya nagyon tetszik. :) Agarat nem szeretnék. :) De tényleg köszönöm a válaszokat!!
Tudom, hogy vadászkutya, de a többi feltételnek megfelel: golden retriever. Számomra Ő az álomkutya. :)
Ha mindenképpen a feltételeknél akarsz maradni, akkor border collie..nemcsak hogy megfelel a feltételeknek, de még a legokosabb kutyának is tartják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!