Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust ajánlotok 8...

Milyen kutyust ajánlotok 8 éves lánykának?

Figyelt kérdés

Olvasgattam a témában, hogy melyek valók gyerkőc mellé, de eléggé laikus vagyok sajnos.

Nem a házőrzés a cél, csupán szeretne egy kutyust.

Tudnátok segíteni? Köszönöm

2019. febr. 17. 11:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Bármilyet, amit a szülők el tudnak fogadni és megfelelően gondozni, mert hogy a kutya az övék lesz. Egy 8 éves bármilyen kutyának örül. A legtöbb kutya jól alkalmazkodik a családtagokhoz, ha jól van nevelve. A makacsabb fajtákat (shiba, akita, husky stb.) inkább elkerülném. Ezek is tarthatók jól gyerek mellett, de több hozzáértést és nevelést igényelnek. Ezen kívül olyat válasszatok, ami passzol a családhoz (pl. otthon ülős, passzív családba ne bordert), és szívesen élnétek együtt vele.

Mikor gyerekkoromban családi kutyát tervezünk, a szüleimmel együtt elmentünk a menhelyre és együtt választottunk. Volt egy elképzelés, és meghallgattuk a gondozó véleményét is, hiszen ők ismerik a kutyák temperamentumát. De én is beleszólhattam a választásba, és ettől még jobban a sajátomnak éreztem. Csak ajánlani tudom ezt a módszert!

2019. febr. 17. 13:26
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

Én 7 évesen "kaptam meg" az első kutyámat. Egy idős bácsitól hoztuk el faluról, akkor volt 8 hetes. Német juhász keverék volt.

Az első perctől kezdve én etettem, fésültem. Ahogy lehetett vittem sétálni is rendszeresen (szerencsére nyugis környéken laktunk, így bátran mehettem egyedül).

A leírásodból úgy tűnik, hogy a lányod is jó gazdi lesz ennyi idősen, mert van benne felelősségtudat. Én is egy menhelyi közepes kutyára gondoltam, ha nincs konkrét elképzelés a fajtát illetően.

Én nagyon szerettem a kutyámat és tök jó volt, hogy vele nőhettem fel. :)

2019. febr. 17. 15:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogult vagyok a retrieverekkel :), ennyi idősen labradorunk volt, mi gondoztuk (etetés, szőr, kutyagumi, játék) viszont a séta csak addig ment, amíg egyszer végig nem húzott az aszfalton, mert meglátott valamit. Szóval arra figyeljetek a választásnál, hogy ha felelősségteljes is a lányotok, sétáltatni akkor is nektek kell majd, ha nagyobb kutyátok lesz, amíg meg nem nő a most még kislány. A labradorunkat kb. 10 éves koromig nem vittem utána egyedül sétálni, addigra ő is lenyugodott és viselkedni is megtanult. De lehet, hogy ez ennyi idősen is merész vállalkozás volt (jó kutya volt, nem lett soha baj, de lehetett volna, ha pl. balhés, macskavadász).
2019. febr. 17. 23:41
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Attól függ hogy nagy testű vagy kis testű kell.

Nagyból nekem a vizsla és a border collie tetszik,kicsiből a spániel,tacskó és a westie :)

2019. febr. 18. 10:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem bármilyen kutya megfelelő. Nyilván a gyerek méretét és korát figyelembe véve, nem érdemes extrém nagy testű vagy nagyon apró törékeny kutyát sem választani.

Nézzetek szét menhelyeken, sok helyes kutyus van, és engedjétek, hogy a kislány kiválassza amelyiket szeretné. :)

2019. febr. 19. 00:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Lett egy utca győztese kis kutyus, imádják egymást :)
2019. márc. 4. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!