Milyen kutyát ajánlotok kertes házba, kisgyerek mellé, közepes testűt, esetleg nagyot? Jámbor, játékos legyen.
Lutri, hogy milyen a kutya természete. Nyilván vannak tipikus családi kutyák, de kivétel mindig akad, ezt tartsd szem előtt, ha választasz.
Egy menhelyi keveréknél nem lesz hálásabb kutyusod, ezt hidd el. Ne riasszon el a kutya külseje, ha van benne egy kis pitbull vér, még lehet a legjámborabb állat a világon. Nevelés kérdése. Amúgy ha már ajánlást kérsz, itt a listám a szerintem tipikus családi kutyikról: beagle, golden retriever, vizsla, labrador, whippet, mudi, puli.
Mennyit foglalkoznátok vele?
Csak kinti kutya lenne?
Mennyire vagytok aktív család?
Mennyit vinnétek sétálni egy nap?
A hétvégén vinnétek e hosszabb túrákra/suliba?
Mennyit szántok a kölyökre?
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18 Időpont ma 16:54 Privát üzenet Ez a te válaszod.
Jámbor, játékos és cukimuki akkor lesz, ha foglalkoztok vele. Ha rászánod magad a kutyatartásra, akkor az olyan, mintha + 1 gyereked lenne.
Egy unatkozó, csak kint tartott kutya veszélyessé válhat, hiszen folyton úgy érzi, hogy ki van zárva a családból.
Szóval, hol lenne a helye? Mennyit sétálnátok vele? Szoktatok kirándulni?
Ha a kertes házat említetted, gondolom, hogy kinti kutya lenne elsősorban... Ha igen, akkor mindjárt ki is esnek a rövid szőrű fajták.
Közepes testű, gyerekszerető kutyus pl. a mudi. Nem fázik kint, nem kozmetika igényes (én évente 2 alkalommal azért el szoktam vinni egy alaposabb csutakolásra, fésülésre, de azt sem muszáj). Ami talán ellene szól, hogy vehemensen védi a portát a vélt, vagy valós veszélytől és ezt elég hangosan teszi. Viszont ha a gazdi mellett lehet, nagyon kedves és kiegyensúlyozott tud lenni. Munkakutya lévén azért a napi mozgatás nagyon kell neki.
Nagyobb testű családi kutya a golden retriever. Ő sem fázik kint és elég magas az ingerküszöbe, ami a gyerekeket illeti :)
Fajtát ennyit tudok javasolni, de egyébként egy keverék kutya is tökéletes családi kutya lehet.
Én személy szerint nagyon támogatom a kisgyerek-kiskutya barátságot, de csak úgy, ha nem kerti dísznek tartja a család a kutyát, hanem családtagnak tekintik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!