Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nagyon játékos volt...

Akinek nagyon játékos volt gyermeke 5-5,5 éves korban, az el tudta kezdeni időben az iskolát? Mikorra lett azért kissé komolyabb?

Figyelt kérdés

2016. máj. 2. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
????
2016. máj. 2. 10:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem értem ezt a sok felkiáltójelet. Miért nem tudsz akkor kérdezni, ha vmit nem értesz?

Ketten irtak privátban, mindketten értették a kérdést.

Volt olyan gyerek, aki játékosabb volt a koránál, emiatt kissé figyelmetlen? Ezáltal volt-e arra szükség, hogy még egy évet oviban maradjon?

2016. máj. 2. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi tovabb tartottuk az oviban, legyen meg egy evig gyerek.

Szerintem 6 evesen fiatal az iskolahoz, sokkal jobban elvezte igy a sulit :)

2016. máj. 2. 13:56
 4/4 anonim ***** válasza:
94%

Kislányom 6 éves lesz júliusba és kezdi az iskolát szeptemberben. Játékos, de figyel is. Az iskolaérettségi tesztje jó lett és az óvónő azt mondta, hogy ő nem szereti visszatartani a gyerekeket csak azért, hogy még egy évet gyerek legyen, mert visszabutulnak. Nem veresenyistállóba kell beíratni a gyereket, hanem egy olyan iskolába, ahol nem támasztanak olyan követelmnényeket, amikkel nem tud mit kezdeni egy oviból kikerült gyerek. A mi cisoportunkból 1 gyerek nem kezdi meg az ovit. Korcsoportos csoportba jár, így ha még 1 évet oviba tartottuk volna, bekerült volna egy évre egy már összeszokott csoportba, utána pedig egy újabb váltás lett volna, ez meg rossz.

Nem értettem soha, hogyha iskolaérett, miért kell még egy évet oviba tartani? Egy normál általánosba is gyerek tud maradni. Nem kell 100 külön órát kitalálni neki délutánra. Emiatt van az, hogy én érzem magam hülyének, hogy a 6 évesemet beteszem a suliba a nála 1-2 évvel idősebbek közé, mert sokan bár érett lenne a sulira, oviba tartják.

2016. máj. 3. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!