Milyen kutyust ajánlotok 8 éves lánykának?
Olvasgattam a témában, hogy melyek valók gyerkőc mellé, de eléggé laikus vagyok sajnos.
Nem a házőrzés a cél, csupán szeretne egy kutyust.
Tudnátok segíteni? Köszönöm
8 éves lánykának plüss kutyát.
Ha a családnak kell 8 éves gyerek mellé, akkor szinte bármilyent, amelyik bírja a strapát. Nagyon kis testűt semmi esetre sem, mert sérülékeny.
Ha kutya mellett döntötök, vegyétek figyelembe, hogy közel akkora költség, mint egy ember, valamint 10-15 éven keresztül napi program.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem az a módszer jött be (ezért a szakemberek megégetnek), hogy nem fajtát, hanem egyedet választok. Amelyikkel megvan a "szikra" (kölcsönös érdeklődés) azt választom. Ha nagyon megkapargatjuk, ennek az az előnye, hogy a beszoktatás első pár napját a kölcsönös szimpátia megkönnyíti.
Ekkora gyerek kutyája mindig előbb a szülő kutyája, tehát olyan kutyát vállaljatok, amit neked, szülőként sem nyűg ellátni. Szűkítsd a kört pár tulajdonságra, amit mindenképp fontosnak tartanál.
Én egyébként menhelyet vagy fajtamentést javaslok, ott is vannak családba alkalmas kutyák, sőt, vannak, akik ideiglenes befogadóknál is már családban várják a nagybetűs Gazdit, tudnak segíteni választani.
Volt már kutyánk, csak sajnos azóta már az örök és vidám kutyamezőn rohangál. Rotink volt, nem bántotta a lányomat.
Ezért tudom, hogy mivel jár, mind anyagilag, mind máshogyan.
Itt a környékünkön csak állatmenhely van, akkor ott is érdemes?
Hagyjam, hogy válasszon?
Van nyuszija, gondozza, takarítja. Tudom, hogy jó gazdija lesz. Köszönöm, zöld kezekkel viszonzom.
Jó lesz a menhely, de ha ott nem találtok rá A KUTYÁRA, nézzetek szét máshol is.
Én tudom ajánlani például a spitz és a border collie fajtamentést is, nekem az utóbbi helyről lett első kutyusom, eleinte volt vele egy kis visszaesés, mert annak ellenére, hogy engem egyből elfogadott, megmorogta a szüleimet és a tesómat például (nem élünk együtt), de most már velük is lebratyizott, és szépen fokozatosan sikerül az előélete miatt sérült kis lelkét befoltozni. Nagyon tudnak kötődni.
Az egy dolog, hogy nem bántja a kutya, de mivel a kislányé lenne, hallgatnia is kell a kutyának rá. Én egy közepes testű, közepes aktivitású, könnyen nevelhető kutyát választanék, és vinném a gyereket kutyaiskolába, valamint az első időkben mennék velük sétálni is. Valamint csakis megbízható tenyésztőtől válasszatok, aki ad törzsköbyvet, garanciát, szerződést, mert egy szapis, beteges, ideggyenge kutya komoly sérülést okozhat a gyereknek. Egy jó tenyésztő segít kiválasztani a számotokra legmegfelelőbb kölyköt, és azt is megmondja, ha nem ajánlja.
Én tíz évesen németjuhásszal kezdtem, szapissal ráadásul, és hááát... Nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!