Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyánknak új gazda kell?...

A kutyánknak új gazda kell? Kicsúszott a kezemből az irányítás.

Figyelt kérdés

Kicsit bonyolult a helyzetünk. Van egy 2és fél éves labrador kan kutyánk. Elég sokminden el lett rontva nála. Egy nénitől hoztuk el kb 1 éves korában. Szocializáció nem nagyon volt. Sétálni sosem tudott. Úgy voltunk vele, hogy elég nagy a telkünk, napi pár óra játék, labdadobálás, ül, fekszik szépen megy. Most úgy alakult, hogy a férjem külföldön dolgozik pár hónapig. Mi itthon maradtunk a kutyával. Bevallom elég sokszor a kennelbe kényszerült, mert más kutyákkal nemigen jön ki, elég vehemensen ront a kerítésnek, ha kóbor kutyát lát, vagy épp sétáltatnak egyet, ez gondolom a sok bezártság miatt van.

Én nem tudok vele annyit foglalkozni, mint mikor párom itthon volt, jelenleg 30 hetes veszélyeztetett terhes vagyok.

Eddig elvolt az udvaron, de minden éjszakára kenelbe zártam, mert így kicsit nyugodtabb voltam. Viszont a szomszédba hoztak egy staffi kiskutyát, aki láncon van tartva, és 0-24-ben ugat. Az enyém megőrül, nem győzöm a kerítéstől elzavarni, ami egyenes arányban van azzal, hogy így még több időt tölt a kenelben. Úgy érzem elfogyott az energiám. De a szomszéddal se veszhetek össze, hogy a kutyája provokálja az enyémet, mert ha az enyém is megfelelően lett volna nevelve, akkor nem akarna a másiknak nekimenni. A minap már odáig fajult a helyzet, hogy a behívásra nem reagált, így mérgemben egy lapátot kaptam fel, amitől a kutya megijedt, és a földre kucorodott. Szörnyű bűntudatom van miatta, hogy el van hanyagolva, de senkitől sem tudok segítséget kérni. Reális esélyt nem látok rá, hogy iskolába vigyem, házhoz meg egyik kiképző sem jön. Lassan megszületik a babánk, és félek, hogy még türelmetlenebb leszek vele, és egy kennelben fog sanyarogni, amig párom haza nem költözik. Már arra is gondoltam, hogy gazdát keresek neki, de annyira fáj, mert nagyon szeretem. Viszont ez így neki sem élet. Bármilyen hasznos tanácsot szivesen fogadnék.

2019. febr. 16. 22:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%
Akkor már miért nem jobb ha lepasszolja egy tapasztalattal rendelkező ismerősnek vagy rokonnak amíg megszül és visszajön a férje? Legalább tudja kinél van a kutya és jól bánnak-e vele. Gondolom esze ágában sincs menhelyre adni. Egy idegen kiképzőnek biztos nem adnám oda a kutyámat csak úgy. Kitudja milyen "módszerekkel" neveli és hogy kapom vissza.
2019. febr. 16. 23:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérd közeli állatvédő szervezetek segítségét. Ők segíthetnének ideiglenes gazdit találni neki, akinek ideje és kedve is van vele foglalkozni, amíg ti nehéz helyzetben vagytok. Esetleg ajánld fel hogy fizeted az etetését és az orvosi költségeit is a kutyának, ha valaki vállalja.

Facebookon kapcsolatba tudsz lépni a Labrador Fajtamentéssel is (Retriever Rescue), ők is talán tudnak segíteni akár végleges megoldásként is, ha úgy döntesz, hogy jobb lenne neki más gazdinál.

2019. febr. 17. 01:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyből a kiképző jutott eszembe, de veszélyeztetett terhesen a párod nélkül nem biztos, hogy jó ötlet, hogy nálatok maradjon egy problémás kutya. Nem gondolnám, hogy a ti hibátok ez a másfél év, ha amúgy is lassan ment a tanulás, nem elterjedt dolog kiképzőt fogadni, bár azt kellett volna, de én sem ismertem ezeket a lehetőségeket, amíg nem lett kutyám.

Esetleg a családon belül lehetne valakit keresni, ahol lehetne a kutya, és akkor közösen, és kiképzővel együtt meg lehetne nevelni.

Viszont a szomszéddal is kéne kezdeni valamit, mert nem szabadna láncon tartani kutyát, erre az állatvédelmi törvény is kitér, ha jól tudom, szóval vele kapcsolatban meg akár állatvédőkhöz is fordulhatsz, jegyzőhöz nem tudom, esetleg érdeklődd meg, mi a helyzet ilyen esetben.

2019. febr. 17. 09:03
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

Kinek adsz oda egy 2,5 éves antiszociális,neveletlen kutyát?

Megsúgom sajnos ilyen kutya senkinek nem kell.

Viszont az is tény,hogy a kutyában dúl az energia,feszültség ami az agressziót szüli. Kisbaba mellé nem jó választás,főleg ahogy nő.

Állandóan kennelben lesz?

Idővel teljesen fékezhetetlen lesz a kutya,magában is kárt fog tenni, sőt akár benned is,mert ilyen kutya könnyen haraphat!!

Házhoz járós kiképző lenne megoldás,inkább.

Főleg azért,mert ilyen kutyának sosem fogsz gazdát találni,szerintem.

2019. febr. 17. 16:32
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
Egyébként sanszos hogyha menhelyre vinné akkor elaltatnák,mert nem fogadná be senki,úgyhogy oda ne vigye. De én úgy vettem le,hogy a kérdező szereti a kutyát és nem akar továbbadni rajta csak mint végső megoldás.
2019. febr. 17. 17:27
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem szeretném menhelyre vinni, sem agyonverni, semmi ilyesmin nem gondolkodok. Mentségem nincs, pont ezért tettem fel a kérdést, hátha nem vagyok egyedül ezzel a problémával, de egy-két válaszból úgy tűnik, hogy sajnos csak nekem van ilyen neveletlen kutyám. Nagyon szeretem őt ennek ellenére is, talán ezzel is rontottam a helyzeten, hogy nem én vagyok a főnök a kapcsolatunkban. Én sajnálom, hogy ilyenné vált/ tettem, de valahogyan megpróbálok megbírkózni a helyzettel.
2019. febr. 18. 09:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem csak te jársz hasonló cipőben, csak veszélyeztetett terhesen mindenképp segítség kell, amúgy is kéne, csak így nagyobb a kockázat. Házhoz járó kiképző lenne a legjobb, de a te részedről meg kell még valaki, akivel közösen foglalkoztok így a kutyával, a párod most kiesik, akkor keress valaki mást a családban vagy barátok között.
2019. febr. 18. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!