Túladtak egy kutyán a rokonok, menhelyre akarták adni, én befogadtam, de sajnos nem tudom megadni neki azt a kellő foglalkozást, életminőséget, amit igényel. Fajtajellegū ivaros kan kutyáról van szó, ezért is veszélyes csak úgy odaadni valakinek. Nagyon rossz embernek érzem magam, hogy ebbe belerángattam a kutyát, de teljesen úgy látom, hogy neki ez nem tökéletes így. Ha menhelyre adták volna, akkor jobb lett volna neki? Ivartalanul új gazdit talált volna gyorsan? Csak kiszúrtam vele? Szeretnèk neki egy végleges helyet találni, ahol minden tökéletes neki és boldog lehet. Az egyik dolog, amit megnézek, hogy milyen stílusban beszél/ír az illető, az sokat elárul. De ezen kívül mit figyeljek nagyon meg? Hiszen mondani mondhatnak bármit, jogom pedig nincs kimenni ellenőrizgetni. Kérlek titeket, ne kövezzetek meg, csak jót akartam a kutyusnak, úgy gondoltam én majd tökéletesen tartom, de kicsit problémás egyed és ebből adódik a gond.
Ugyan nem írtad, de van egy olyan érzésem, hogy bull típusú kutyáról van szó. Ebben az esetben 100%, hogy nem magam keresnék neki gazdit. Mindenképpen fajtamentés gondozásába kellene őt adni. Ott nagyobb az esélye, hogy megfelelő gazdit találnak neki. Szerződéssel adják, és néha ellenőrzik is mi van a kutyával. Emellett ivartalanítva, vagy ivartalanítási kötelezettséggel kell tovább adni.
De lényegtelen is milyen fajta a kutya, mindenképpen fajtamentés segítségét kérném.
2019. jan. 1. 13:47
3/5 anonim válasza:
Ivaros kutyát veszélyes örökbe adni. Ha fajtajellegű, akkor nem tudod biztosan kiszűrni, hogy nem szaporítani akar-e vele, neked meg füt-fát ígér.
Vedd fel a kapcsolatot fajtamentőkkel.
2019. jan. 1. 14:36
4/5 anonim válasza:
A fajtamentőknek ha írsz, biztosan segítenek neki gazdát találni. :)
A szerződéssel és ivartalanítási kötelezettséggel (amit x időn belül el kell végezzenek) már sok idiótát letudsz koptatni.
2019. jan. 1. 14:43
5/5 anonim válasza:
Valóban érdemes fajtamentők segítségét kérni, akár azt is vállalhatod, hogy az ideiglenes gazdija maradsz a kutyának, amíg nincs jelentkező, így te magad is találkozol majd az illetővel, de a hozzáértés hiányát pótolják a szakemberek. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!