Szerintetek ez tényleg fajtatiszta, "minőségi" kutya?
A hirdető annak írja, viszont törzskönyvet ahogy olvasom nem ad hozzá. A szülők megnézhetőek a képen. Szerintetek?
Korán odaadja a kölyköket (törvényileg 8 hetes kor alatt nem adhatná oda) és törzskönyvet nem ad hozzá. Ennyi.
A törzskönyv nem adható, hanem jár a fajtatiszta kutyához. Nincs olyan, hogy törzskönyv nélkül olcsóbb. Ez csak a tájékozatlanok megtévesztésére szolgál.
Törzskönyvet a kiskutyák születése előtt kell igényelni. Ezt egy tenyésztő meg is teszi és kötelezően adja a kiskutyához.
Valahol írtad, hogy azért adja ennyiért, mert azon a környéken nem tudja többért eladni :D vicc. Az ember nem úgy vesz kutyát, hogy rákeres a google térképen, hogy melyik tenyésztő van hozzá legközelebb :D Én személyesen több tenyésztőnél voltam, mire megtaláltam a megfelelőt és mindkét kutyámért sokat utaztam. Mivel magyar fajta, így külföldben nem gondolkodtam, de nagyon megnéztem, hogy honnan veszem a kutyáimat. Aki komolyan gondolja, az simán elmegy érte az ország másik végébe is.
Egy igazi tenyésztő nem hirdet a jófogáson, hiszen általában előjegyzés van a kiskutyákra. Nem szorul rá, hogy rásózza boldog-boldogtalanra, aki fizet érte.
Ez a hirdetés több, mint gyanús: egyszerre két alom van, pedig eggyel is sok munka van, ha valaki tisztességesen csinálja. A szülők "minden standard kritériumnak maradéktalanul megfelelnek" ami valószínűleg azt jelenti, hogy nem törzskönyvesek, de szamojéd spiccnek néznek ki. Ha törzskönyvesek lennének, azt írnák, ahogy azt is, ha van tenyészszemléjük, szűréseik (ezek is kellenek a tenyésztéshez). A kölykök 6 hetesen elvihetők, 8 hetes kor alatt okkal törvénytelen már évek óta. A kölyköknél nem említi a törzskönyvet és a chipet sem (utóbbi nélkül egy keveréket sem adhatna tovább), a féreghajtást és az oltást igen (legalább ezek vannak, ha vannak). Szülők helyben megtekinthetők: a semminél több, ha már feltehetőleg igazolhatatlan a származásuk. A vége csak kötözködés: ha valaki egy komolynak szánt hirdetésben fiú és lány kutyákat emleget, ott nem biztos, hogy a szakmaiság a legfontosabb.
Véleményem szerint lutri, hogy milyenek lesznek egészségre, külsőre és természetre a kutyák és 70000-et elkér értük, garancia nélkül. Te tudod, hogy spórolni akarsz most ezzel és megkockáztatod, hogy később esetleg a többszörösét kell az állatorvosnál hagynod, vagy keresel egy megbízhatónak tűnő tenyésztőt (ha ragaszkodsz a fajtatiszta kutyához).
Lehet, hogy fajtatiszta, de hogy nem minőségi, az biztos.
Most vagy utánamész hivatalos szamojéd kennelnek, ha mindenképp ilyen kutyát akarsz, vagy nézz szét menhelyen vagy fajtamentőknél.
Egyébként van egy kis különbség már első ránézésre is:
És ez csak egy.
Szerintem nem. Sajnos csak egy hozzá nem értő házi szaporító.
Azért gondolom, mert gyanúsan "olcsó" 70ért; egy igazi tenyésztőnek nem kell külön kihangsúlyoznia azt, hogy "minőségi" kutyákat árul; a feltöltött képei pedig vacak, telefonos minőségű fotók, szintén nem tenyésztőre jellemző megoldás.
Szóval ha te valóban fajtatiszta kutyát szeretnél, nem ő a te embered.
Ellenpéldaként, itt egy valódi szamojéd tenyésztő honlapja: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!